Virtuell virkelighet 52/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Filmavisen (NS-styrt) 13. desember 1943.

Vv 1: Juletre. Juletresesongen nærmer seg slutten (som etter tradisjonen er 13. eller 20. juledag, dvs. 6. eller 13. januar), og bloggeren, som ikke har hatt noe juletre siden 1980-tallet, har i stedet fulgt med på reportasjer om juletrefangst. Den siste – og eldste – var et innslag i Filmavisen fra 1943 om julegranen i Oslo. Den ble visst felt med samme type redskap som stortingspresidenten brukte for å felle året stortingsjuletre (Virtuell virkelighet 49/22 – Vv8), men med større faglig dyktighet.

֎֎֎

Vv 2: Julekveld. Julekvelden er for de fleste 24. desember, bortsett fra i TV2 (og i Bergen?). Hør hvordan Siren Henschien utannonserte TV2-nyhetene 2. juledag:

֎֎֎

Klikk på bildet for kontaktopplysninger og en kort beskrivelse av leiligheten.

Vv 3: Boligutleie. Leiligheten i 1. etasje på Langset er fortsatt ledig fra 1. februar. Meld gjerne fra til folk på boligjakt (beskrivelse i PDF-format fra bildet ved siden av).

.

.

֎֎֎

Aftenposten 21. desember 2022.

Vv 4: Døråpner. Sitatet ved siden av sier ikke noe om hvorvidt det dreier seg om en elbil eller en ordentlig bil. Bloggeren tror mest på det siste.

֎֎֎

Aftenposten 23. desember 2022.

Vv 5: Dyrego’? Bloggeren anser seg som dyrevennlig, men stusser over rettsvesenets behandling av dyresaker (som trolig også er dyre saker). I denne sammenhengen vises det til Den tyvaktige skjære fra oktober 2017.

.

֎֎֎

iNyheter 21. desember 2022. Klikk for å lese.

Vv 6: Rampegutter. Utenriksminister Huttifeldt er bekymret p.g.a. gutteklubben Taliban, som var på norgesbesøk i januar i år (Virtuell virkelighet 4/22 – Vv 1). Bekymringen skyldes trolig at hun har oppdaget at de ikke er interessert i damer. Det burde ikke ha kommet som noen overraskelse.

֎֎֎

Aftenposten 23. desember 2022. Klikk for å høre Louis Armstrong synge.

Vv 7: Folkemusikk. «Jeg har aldri hørt en hest synge,» skal Louis Armstrong ha sagt, ifølge sitatet ved siden av. Men det er mange som mener de har hørt Louis Armstrong synge hest.

֎֎֎

Vv 8: Abonner! I motsetning til f. eks. nettavisen Resett har denne bloggen tenkt å fortsette også neste år. Bloggeren mener å registrere at bloggen har flere lesere enn abonnenter, og oppfordrer tilfeldige lesere til å tegne abonnement. Det er gratis, og det er lett å melde seg av.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *