Virtuell virkelighet 5/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Gutta på tur.

Vv 1: Besøk fra utlandet. Taliban, en bevegelse som for tiden har et puseaktig oppsyn med Afghanistan, har nylig kastet glans over Den Norske Legeforenings konferansesenter Soria Moria Hotell. Bildet som delegasjonen selv sendte ut av «gutta på tur» viser at de hadde det trivelig på reisen hit. Nå ryktes det at militærjuntaen i Myanmar også vil bli invitert til Oslo, siden det er de som i realiteten styrer landet der de gjorde statskupp i fjor. Denne gangen skal man visst bruke Tannlegeforeningens møtesenter Apollonia, som ligger bare et par trikkestopp fra Utenriksdepartementet (junta-generalene reiser lokalt helst med trikk eller annet pansret kjøretøy).

֎֎֎

Vv 2: Frosset. I bloggens utgave nyttårsaften presenterte jeg en kavalkade over frosne TV-fjes, som hadde oppstått ved at jeg frøs bildet for å forlate TV-stolen. Her er ett til, navngitt på bildet.

֎֎֎

Vv 3: Ansettelse. For femti år siden sto bloggerens navn i Asker og Bærums Budstikke. Bakgrunnen var at Bærum skolestyre hadde ansatt et femtitall mennesker, deriblant midlertidige lærere for kommende skoleår. Så da var jeg sikret inntekt frem til juni 1973.

֎֎֎

Resett 2. februar 2022. Klikk for å lese.

Vv 4: Gammelmannstrøst. Resett-bilaget Xtra har trøsteord til en gammel mann som ikke alltid føler at han oppfører seg «voksent» nok.

.

.

֎֎֎

Vv 5: Medlemskap. Et av de få medlemskapene jeg stadig opprettholder, er medlemskapet i Senior Norge. Fra lokalforeningen (Asker og Bærum) får jeg tilsendt informasjon noen ganger i året, sist like før jul.

֎֎֎

Aftenposten-annonse 31. januar 2022-

Vv 6: English. Et firma som ser ut til ikke å ville kommunisere med kundene sine, står bak annonsen ved siden av. Eller kanskje firmaet bare har utenlandske kunder? Hvorfor da bruke penger på en helside i den norske avisen Aftenposten?

.

.

.

֎֎֎

Vv 7: Norwegian. Masternes er et stedsnavn både i Troms og Finnmark, og etter dialekten å dømme var han som deltok i NRK-programmet Helgemorgen, og som het Masternes, i hvert fall fra Nord-Norge. Det var likevel ikke til hinder for at programleder Arne Egil Tønseth valgte å uttale navnet på engelsk. Her er noen smakebiter:

NRK Helgemorgen 29. januar 2022.

֎֎֎

Vv 8: Hør! Hvis jeg skal høre på musikk uten å bli forstyrret, bruker jeg øretelefoner, ikke øyetelefoner. Aftenpostens Per Magnus Nordrum Riseng bruker nok øyetelefoner, om man skal tro bildeteksten som er gjengitt her. Den sto i en tresiders omtale av immunologen Gunnveig Grødeland. Det å se lyd er gammelt nytt her i bloggen, omtalt i innlegget Syn og hørsel i mai 2019.

֎֎֎

Vv 9: Gamle dager. Det er alltid interessant å se gamle rubrikkannonser, som handler om forhold som i dag er helt fremmede. Annonsene nedenfor er fra februar 1922, og sto i Asker og Bærums Budstikke.

Asker og Bærums Budstikke 7. februar 1922.

__________

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *