Tilbakeblikk 04.02.2022

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .

__________

IPCC-rapporten: «Bedre enn mange som sier de tror …

En enkel forklaring på hvordan klimaendringene er menneskeskapt (eller en lenke til en slik forklaring), har lenge vært etterlyst her i bloggen, men har ikke dukket opp.

Svært mye av det som skrives om klimaendringene, kommer fra «klimaskeptikere» (en underlig betegnelse). Kent Andersen i Document er en av dem. Så vidt jeg kan se, har han ikke noen bedre faglig bakgrunn for å mene noe om klimaspørsmålet enn jeg selv har, men han har åpenbart brukt mer tid på å sette seg inn i emnet. I mitt arkiv finner jeg Document-innleggene Ingen klimaendringer siste 40 år, men klimaprofeter setter fortsatt agendaen (mai 2021) og Beviset for stabilt klima: «kakelinna» (desember 2021) .

Hvor finnes motargumentene?

Store fylker (03.12.2021)

«Det går mot oppløsning av storfylket Viken,» var NRKs melding i Dagsrevyen 21 sist tirsdag. To opplysninger i innledningen til innslaget forbauset meg. For det første er det rart at den skattefinansierte mediekanalen NRK bruker betegnelsen storfylke om Viken, som er en region. Men jeg ble mer overrasket over opplysningen om hvem som tar den endelige beslutningen:

NRK Dagsrevyen-21 1. februar 2022. Se hele nyhetsinnslaget.

Ap-møtet som Petter Oulie-Hauge nevner, er et rent partimøte. Partimedlemmer (alle partier) utgjorde i 2014 syv prosent av befolkningen, og ifølge Budstikka hadde Arbeiderpartiet i de tre tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold i alt 9752 medlemmer i 2021. Det er altså den aktive andelen av disse som skal bestemme på vegne av Vikens 1.252.384 innbyggere (tall pr. 01.01.2021). Riktignok sier en meningsmåling at et flertall i regionen ønsker oppløsning, men meningen endrer seg når kostnadene skal tas med i vurderingen. I Aftenposten-kommentaren Storkommunen er drømmen peker Halvor Hegtun på at også andre forhold enn kostnader hører med i vurderingen.

__________

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *