Tiertur til Lillomarka

Etter lang tids nøling har jeg opprettet vippskonto – ikke for å betale, men for å motta penger. Ellers klarer jeg meg godt med nettbank og bankkort, og jeg har erfaring fra sjekkhefte-tiden og så langt tilbake som til da tieren var gul.

De som bare har erfaring med tier som mynt, vil kanskje påstå at den er gul, Da kjenner de ikke fortsettelsen: «… og femmer’n var blå».

Da tier’n var var gul er en sang med deLillos. Gruppen har sitt navn fra Lars Lillo-Stenberg, og da jeg skulle finne sangen på YouTube, begynte tankene å vandre. Var det ikke en som het Per Lillo-Stenberg? Og et eller annet med Café de la Paix?

Ganske riktig! Skuespilleren Per Lillo-Stenberg var tekstforfatter til S’il vous plait, som kom på tredjeplass i norsk Melodi Grand Prix 1961 (Sommer i Palma vant). DeLillos (Lars Lillo-Stenberg er sønn av Per) har den på sitt repertoar.

Men tanken gikk videre: Lillo – er ikke det et sted i Oslo? Nok en fulltreffer. Lillo, et tidligere gårdsbruk, ligger ikke så langt fra Storo, som nok er bedre kjent. Lillomarka må være utmarka som tilhørte Lillo gård (men musikernavnet Lillo-Stenberg kommer fra Skreia på Toten). Navnet Vennvassbu dukket opp i minnet. Mor hadde et bilde av denne hytta, og av en eller annen grunn forbandt jeg den med Lillomarka. Et Google-søk avslørte at den hytta som mor hadde bilde av, lå ved Vennervann i Lillomarka. Den brant dessverre i 1984. Men ny hytte er bygd, og nye Vennvassbu tilhører også 17. Oslo speidergruppe Kampianerne, der mor var leder for ulvungene (=småspeiderne) på 1930-tallet.

Som man forstår: Det å opprette Vippskonto kan ta sin tid. Den som vil vite mer om pengesedler og slikt, kan lese Pengegaloppen – den gang vi brukte mynter fra mars 2019.


Til innholdsliste for denne utgaven

1 kommentar

  1. “Var det ikke en som het Per Lillo-Stenberg?” – Synest det må nemnast at han hadde ei framståande rolle i eit stykke frå Fjernsynsteateret, eit stykke både bloggaren og eg set høgt: “Mytteriet på Caine”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *