Virtuell virkelighet 49/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Julesyrinbusken 2018. Konserten begynner med en kort avdeling ute, og fortsetter inne med mere sang og enkel bevertning.

Vv 1: Slutt. Om to dager er det slutt. Sanggruppen Hummer & Canari holder sin avskjedskonsert (som samtidig er den tradisjonelle konserten ved tenning av lysene på julesyrinbusken), der alle bloggens lesere er velkommen. Ta kontakt for tid og sted.

.

.

֎֎֎

Vv 2: NRK-kvalitet. Den skattefinansierte mediebedriften NRK har muligens ansatt en av sommervikarene i fast jobb, kanskje fordi vedkommende arbeidet så raskt med å korte ned lydklipp. Nøyaktighet i arbeidet var ikke et kriterium.

Klikk for å høre et nyhetssammendrag med NRK-kvalitet.

֎֎֎

Vv 3: Boligutleie. Dessverre blir en av leilighetene på Langset ledig for utleie fra ca. 1. februar 2023 («dessverre» fordi bloggeren helst ville beholdt de nåværende leieboerne). Leiligheten ligger i 1. etasje og har et stort og et lite soverom og to stuer. Blogglesere som kjenner til hyggelige mennesker på jakt etter bolig i Sandvika-området, bes formidle opplysningene ovenfor til disse. Leiligheten kan besiktiges når som helst.

֎֎֎

Vv 4: Futtbold. Det er interessant at moderne sportsreportere bruker gammelnorske ord som skåre om det å sette ballen i mål. Men hva er å skåre hætrik?

֎֎֎

TV2-nyhetene 2. desember 2022.

Vv 5: Bakgrunn. Blogglesere som ser på TV2-nyhetene (et program som sendes hvis det ikke kolliderer med fotball eller annen sport), ble sikkert imponert over at bloggeren hadde fått navnet sitt (T. Oma) som bakgrunnsbilde i ett av innslagene nylig.

֎֎֎

Vv 6: Livsvisdom. Livet er som en buss. Man må vite hvor man skal, ellers kommer man dit man ikke skulle skullet.

֎֎֎

Klikk ovenfor for å se filmen om grisen Gunda.

Vv 7: Grisefilm. Mange av bloggens lesere skal sikkert – i likhet med bloggeren – spise svineribbe på julaften. Disse kan som en forberedelse se filmen om grisen Gunda, en film bloggeren ikke har sett, men har hørt anbefalinger om.

֎֎֎

Stortingspresident Masud Gharahkhani feller juletre, forhåpentligvis i samråd med grunneieren. Klikk for å se stumfilmen.

Vv 8: Juletre. Stortingspresidenten har vært på juletrehugst (har han ikke folk til slikt?). Her må det foreligge en slags tidsforskyvning. Det var Dag Terje Andersen (stortingspresident 2009-2013) som hadde yrkeserfaring bl.a. som skogsarbeider. Han ville nok ha brukt motorsag – og bedre verneutstyr.

֎֎֎

Vv 9: Norwenglish. Det som i bloggerens tid på gymnaset kaltes kanselli-stil (stivt og oppstyltet språk), kalles i dag kanskje næringslivs-stil eller norwenglish?

Aftenposten 20. november 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *