Virtuell virkelighet 3/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: EEF. Vi i Engstelige Eldres Forening tar på det sterkeste avstand fra værforholdene den siste tiden. De har gjort det nødvendig å gå til innkjøp av helt nye brodder til vinterskoene. Dette kommer som en tilleggsutgift til dyr strøm osv., og vi krever at regjeringen gir støtte til minst ett par brodder pr. pensjonist. Miljøvernminister Espen Barth Eide har tross alt lovet at klimaet skal bli varmt!

֎֎֎

E24 25. desember 2022. Klikk for å lese.

Vv 2: Handel. Julehandelen i 2022 var – ifølge klippet ved siden av – på 72 milliarder kroner. Bloggeren har tatt en titt på sin nettbank, og kan konstatere at hvis han hadde unnlatt å handle i desember frem til julaften, ville julehandelen bare vært på 79.999.991.805 kroner.

֎֎֎

Vv 3: Valgvideo. Det er valgår, og regjeringspartiene ser med en viss bekymring på meningsmålingene. Senterpartiet, som har mange ordførere (som i det kommende valget frykter for sine posisjoner) har åpnet valgkampen med en video der partiets finansminister sammenlikner regjeringen med en traktor.

.

֎֎֎

Finansavisen 15. januar 2023. Klikk for å lese.

Vv 4: Brøkregning. «Det er lettere å lære en økonom journalistikk enn det er å lære en journalist økonomi,» skal Finansavisens redaktør, Trygve Hegnar, ha sagt. Hvis avisens redaksjon består av økonomer, kan klippet ovenfor tyde på at han bør revurdere denne påstanden. Overskriftene lages nok ikke av avisens journalister, men likevel …

֎֎֎

Neil Armstrong (1930-2012).

Vv 5: Trim. Neil Armstrong, det første mennesket som satte sin fot på månen, skal ha sagt: «Ethvert menneske har et begrenset antall hjerteslag. Ikke kast dem bort på å trimme.» Bloggeren forholder seg lojalt til dette.

.

.

.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 16. januar 1923.

Vv 6: Ølsalg. Det fremgår ikke av hosstående klipp fra Asker og Bærums Budstikke hvilken øvre grense som gjaldt for hundre år siden før ølet ikke lenger var «alkoholsvagt». Men det fremgår at Th. Wedén var med i komiteen som skulle vurdere «de øvrig til formandskapet indkomne andragender». Wedén kjøpte i 1907 nærmeste naboeiendom til bloggerens bolig – med det huset som nå står der, og som er en innbygging av den opprinnelige villaen (se også Arkitektur i mitt nærmeste nabolag fra september 2018).

֎֎֎

Aftenposten 13. januar 1913. Klikk for å lese.

Vv 7: Radium. Aftenposten kunne for hundre år siden fortelle (klippet ved siden av) om en nyoppdaget radiumkilde i Valdres – «den sterkeste i Norden». Dette gir nye forretningsmuligheter for et kjernekraftverk på Kadettangen (idé lansert her i bloggen i Tilbakeblikk 02.09.22).

֎֎֎

Vv 8: Transport. Walles hotell i Sandvika (se «Gamlebyen» i Sandvika: Det som forsvant fra mars 1919) var neppe noe konferansehotell etter dagens målestokk. Men det var vel der deltakerne i «kvindernes landsmøte» i 1919 bodde. I hvert fall var det der de frivillige transportmannskapene ble bedt i annonsen nedenfor om å møte opp.

Asker og Bærums Budstikke 1. juli 1919.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *