Tilbakeblikk 02.09.22

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .


Hvalrossen Freya (2017-2022) og andre dyr (19.08.2022)

Resett forteller i en overskrift: Freyas skjelett til museum – Astri Tonoian skal lage Freya-statuen. I teksten røpes det at det ikke er bestemt hvor statuen skal stå. Jeg har sett mange bilder av hvalross, men aldri et bilde av en hvalross som står, så dette er jeg spent på. Diskusjonen om plasseringen kan kanskje redde mediene i neste års agurktid?

Hva mener Greta Thunberg om kjernekraft og vindkraft? (18.10.2019)

Jonny Hesthammer og Sunniva Rose (gjengangere her i bloggen – finn dem i navneregisteret) har skrevet kronikken Kjernekraft og naturvern passer som hånd i hanske i Aftenposten. De påpeker bl. a. at et kjernekraftverk ikke krever mye areal og kan plasseres der det er behov for el-kraft, slik at man slipper lange overføringskabler. Sandvika er jo en tidligere industriby – hva med Kadettangen? Der kan et kjernekraftverk sikkert kombineres med en innendørs (underjordisk?) idrettsplass. Et slikt anlegg ville gå godt sammen med at Bærum skal være en «klimaklok» kommune.

Snart skoleferie – og lærerstreik? (03.06.2022)

Lærernes gisselaksjon (noen kaller det streik) begynte 7. juni. Men da var det like før tilgangen på gisler forsvant, så bare ca. 40 lærere ble av sine organisasjoner pålagt å holde seg borte fra arbeidet (hvordan gjorde de det i skoleferien?). Elever og foreldre skal være takknemlig for at lærerne har en ansvarlig motpart, som unnlot å ta i bruk lockout som mottrekk i juni. Lockout (å utestenge arbeidstakere fra arbeidsplassen) er et like «lovlig» våpen for arbeidsgiveren i en lønnskamp som streik er det for arbeidstakerne. For en uskyldig tredjepart (f. eks. skoleelever) blir virkningen imidlertid den samme.

Som skattyter til Bærum kommune tenker jeg litt på hvilke beløp kommunen kunne spart ved å iverksette lockout overfor alle organiserte lærere fra 7. juni. Dette kom jeg på da jeg leste LO gjenopptar kontakten med NHO etter beklagelse, Et Resett-oppslag som handler bl.a, om lockout.

Bloggeren minner ellers om sitt generøse og uselviske tilbud om å stille opp som streikebryter (Vv2 i Virtuell virkelighet i forrige utgave av bloggen).


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *