Virtuell virkelighet 35/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Skatt. Bloggeren har nok falt i unåde hos skatteetaten. I forrige uke dukket det opp i nettbanken to krav derfra på til sammen ca. kr 17.000. Skatteoppgjøret kom i posten noen dager senere – på nynorsk, som det skulle være i.h.h.t. registreringene. Det blir spennende å se om etaten klarer å følge språkloven også gjennom klagebehandlingen.

֎֎֎

Vaksinesenterets overvåkningslokale. Klikk her for å lese skiltet på døren.

Vv 2: Seniorvaksine. Injeksjon av den 4. dosen med corona-vaksine ble etterfulgt av en halv times venting under overvåkning. Å dømme etter de andre som satt der, bidro bloggeren (76) kanskje til å trekke gjennomsnittsalderen nedover. I hvert fall var det satt opp et skilt som åpenbart henvendte seg til potensielt alderssløve. Over dette sto et skilt som kunne tolkes som «fotografering forbudt», men overvåkeren grep ikke inn da bloggeren brukte sitt mobilksmera.

֎֎֎

VV3: Livsmotto.

Aftenposten 19. august 2022.

֎֎֎

Vv 4: Plommer. Ifølge skiltet på bildet ved siden av er plommene røde. Bloggeren synes fargen likner mer på gul. Kan det tenkes at plakatmakeren er fargeblind?

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

NRKs nett-TV 27. august 2022.

Vv 5: Regnprotest. Hovedoppslaget i NRK Dagsrevyen sist lørdag var et krav om tiltak mot styrtregn. Lenken på NRKs nett-TV-sider sa ingenting om hvor kravet kom fra (det var neppe Pakistan, som kunne ha gode grunner for det) eller hvem det var rettet til (kan det ha vært til Bente Wahl i Meteorologisk institutt?)

֎֎֎

Aftenposten 19. august 2022.

Vv 6: Vekst? Kan folkeveksten gjøre noe annet enn å øke? Aftenposten mener kanskje folketallet, og hvis det går nedover, er det vel snakk om folkenedgang?

֎֎֎

Vv 7: Vals. BBC-3 spilte nylig – i programmet BreakfastGran Vals av Francisco Tárrega. Alle bloggens lesere har nok flere ganger hørt i hvert fall litt av den. Hør hele!

֎֎֎

Kan åpnes med høyre eller venstre hånd.

Vv 8: Universell mat. En av yoghurt-produsentene har sørget for universell utforming av pakningen. Som bildet ved siden av viser, kan den åpnes like lett av både høyre- og venstrehendte.

.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *