Virtuell virkelighet 15/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Fjellvett. Fjellvettreglene sto i sentrum da Jon Skolmen og Harald Heide-Steen jr. – på skitur fra hotell til hotell i Oslo – ble intervjuet av Trond Viggo Torgersen.

֎֎֎

Vv 2: Skistav-patent. Før påske for hundre år siden omtalte Aftenposten et nytt patent som viste hva en skistav kan brukes til. Så vidt bloggeren vet, er den beskrevne anordningen ikke i handelen nå. Kanskje kan de praktisk anlagte av bloggens lesere lage en slik selv – til neste påske? Men husk Oliver Moens patentrettigheter!

֎֎֎

Vv 3: Oslo eller Bergen? «Oslo er fremoverlent,» sto det øverst på Aftenpostens forside sist mandag. Nazneen Kahn-Østrems kommentar inne i avisen er illustrert bl.a. med et bilde av det nye Munch-museet, som åpenbart er fremoverlent.

Klikk for å lese Nazneen Kahn-Østrems vurdering av Oslo og Bergen.
Fremoverlent del av Oslo.

֎֎֎

Aftenposten 9. april 2022. Originalen har det ikke vært tid til å finne.

Vv 4: Oslo-elite. Bakgrunnen for kommentaren ved siden av er trolig noe justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl sa i Stortingets spørretime. Lykkeligvis bor bloggeren ikke Oslo, men i Bærum.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 12. april 2022.

Vv 5: Idrettsvold. At fotball er en sport der vold inngår i det store spillet, har vi nylig fått klare bevis for. Men sjakk?!

.

֎֎֎

Vv 6: Synkron standard. Bloggen har tidligere dokumentert at NRK har innført en utseendestandard for damer som får vise sitt ansikt i nyhetssendingene. Det nye er at disse damene har begynt å bevege seg synkront.

֎֎֎

Aftenposten 13. april 2022.

Vv 7: Overskrift. Aftenpostens politiske redaktør, Kjetil B. Alstadheim, krydrer gjerne sine kommentarer med muntre formuleringer. Det er nok ikke han som lager overskriftene i avisen, men bloggeren har en sterk mistanke om at han har gitt Ideen til den vedlagte, om den nye forsvarsministeren.

֎֎֎

Vv 8: Kvinnedominans. Det er ikke helt vanlig at begge statsministrene på en pressekonferanse er av hunkjønn. Det skjedde onsdag denne uken, da Finlands statsminister, Sanna Marin, og hennes svenske kollega, Magdalena Andersson, møttes i Stockholm. Så vidt bloggeren kunne observere, var det også bare damer blant journalistene. Er dette en finsk-svensk støtte til blogginnlegget Mars- og novemberdager fra mars i år?.

Fra NRK Dagsrevyen 13. april 2022.

֎֎֎

Vv 9: …upol. Tårnet på Bærum rådhus synes så vidt over ruinen midt i bildet nedenfor. Tanken om en endring av bynavnet til Sandvikupol er nærliggende.

Sandvika (Sandvikupol?) april 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *