Ministerskifte: Tre vinklinger

Det har vært en plutselig statsrådsavgang – igjen. Det ser ut til å ha blitt vanlig på dette politiske nivået (regjeringsmedlem, stortingspresident, …) at årsaken er det som på fotballspråket kalles «personlige feil». Men helt nytt er ikke dette; fenomenet «personlige feil» i politikken ble omtalt her i bloggen for tre år siden.

Årsaken til at Odd Roger Enoksen måtte gå av som forsvarsminister, var – slik jeg har forstått det – ikke at han hadde hatt et forhold med en svært ung dame, men at han ikke hadde fortalt om det. Nå var det vel strengt tatt to damer, den ene navngitt og intervjuet av NRK Dagsrevyen, den andre anonym, bare omtalt ved sin alder (17 eller 18) for 20(?) år siden.

I det jeg har fått med meg av nyheter og kommentarer, har jeg funnet tre bidrag verdige til å bli videreformidlet til bloggens lesere.

1
Aftenpodden med programleder Lars Glomnes, Kjetil B. Alstadheim og Sarah Sørheim brukte 20 minutter av podcasten sist mandag på «Enoksen-saken». Sørheim tok nokså raskt utgangspunkt i #MeToo, men samtalen var også innom andre former for «maktblindhet», og endte med nokså munter spekulasjon om hvem som kunne bli ny forsvarsminister.

2
Documents overskrift Støre føler seg sveket. Vedum visste heller ingenting gir en grei beskrivelse av innholdet i den redaksjonelle artikkelen. Selv synes jeg «Fremhevet kommentar» (rett etter artikkelen) er mer interessant. Den handler om rollen som Enoksens konkubine (det heter kanskje frille i Senterpartiet?) har i denne saken.

3
Kjetil Rolness er gjesteskribent i kulturavisen Subjekt med et innlegg som stiller seg spørrende til den unge damens «anonymitet» allerede i overskriften Hvor mange har visst om Enoksens forhold til tenåringsjenta?.

Bloggeren skal til slutt være ufin nok til å minne om at den gang Senterpartiet het Bondepartiet, var det regjeringsparti fra 1931 til 1933. Da het forsvarsministeren Vidkun Quisling (fra partiet Nasjonal Samling).


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *