Langfredagssysler

ANDANTE på sjøen etter ferdig båtpuss i 1974. Bloggeren til rors.

Da jeg var aktiv båtbruker (nå er jeg aktivt medlem i «Bærum hagebåteigarlag»), ble påskeferien brukt til båtpuss. Med en tresnekke bygd i 1952 i vinteropplag ved siden av eiendommens garasje/verksted var det ikke noe problem å fylle tiden. Det falt seg vanligvis slik at dagen i dag, langfredag, ble brukt til å rengjøre bunnen utvendig (fjerne rur o.l., påføre kaustisk soda, høytrykksspyle). Uten å ha planlagt det, fulgte jeg da det som skal ha vært gammel tradisjon: å bruke langfredagen til det verste arbeidet man kunne forestille seg. For meg var det egentlig et nyttig bidrag til det videre arbeidet, for spylingen gjorde området rundt båten så vått at det ikke støvet når jeg skulle olje skroget neste dag.

Nå har jeg begitt sjøen. Det ble for mange og for raske andre båter. Årets båtrelaterte øvelse blir å legge ny presenning over båten (den gamle har revnet).

I dag er det ellers tre år siden brannen i Notre Dame (omtalt her i bloggen i innlegget Notre Dame og Vålerenga kirke). Restaureringen er i full gang, og skal være ferdig om to år ifølge president Macron. Så får vi se neste søndag om han fortsatt er president når det skjer.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *