Virtuell virkelighet 8/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Bruk teksten øverst (klikk for større bilde) til å vurdere kvaliteten.

Vv 1: Matspråk. Pizza & Kina Expressen hatt et langt fravær fra nettet, men er nå tilbake. På grunn av tidligere omtale i bloggen og firmaets kvalitetssikring av språket på nettsidene («Vi gjør en sikklig oppusing i våre systemer, i mellom tiden utnyt våre åpnings tilbud») er det noe tvilsomt om kundeforholdet blir gjenopptatt.

֎֎֎

Aftenposten 17. februar 1923. Klikk for å lese (nederst på siden),

Vv 2: Bank. Silicon Valley Bank i Sambandsstatene gikk overende for en uke siden og fikk stor omtale i mediene. Det samme skjedde her til lands for hundre år siden, som man kan lese av klippet ved siden av.

.

֎֎֎

iNyheter 13. februar2023. Klikk for å lese.

Vv 3: Pose. Denne bloggen kan ikke være dårligere enn andre medier, og gjengir derfor det mye omtalte bildet av influenceren (=bloggeren) Sophie Elise og en pose med hvitt innhold. Omtalen overlates til iNyheter, som også har forstørret den delen av bildet der posen forekommer.

֎֎֎

Svensk skrivestandard utenfor Sveriges høyesterett.

Vv 4: Svensk. Skiltet ved siden av står utenfor Sveriges høyesterett. Bloggeren var ikke klar over at svensk standard er å skrive opp ned og fra høyre mot venstre.

.

.

֎֎֎

Kommunal (til venstre) og privat (til høyre uke-matpakke.

Vv 5: Matpakke. Fra bloggerens forrige opphold på Lønnås (for tre år siden) er fortsatt den kommunale matpakken derfra i bruk. Nå får han en ukentlig matpakke på døren av Norlandia, et privat firma. De har større matpakker enn Bærum kommune.

֎֎֎

Vv 6: Gamlehjemsminner 1. På Lønnås helsehus og rehabilitering var bloggeren på rehabiliteringsdelingen, ikke på avdelingen for demente. Men han kom i tvil da han oppdaget at toalettdøren var merket på innsiden…

.

.

֎֎֎

«Rosa» termokanne. Klikk for større bilde.

Vv 7: Gamlehjemsminner 2. Er demens smittsomt? Kannen på bildet ved siden av er avgjort ikke rosa. Likevel har personalet (som var de eneste hadde hånd om kannen) merket den som vist på bildet.

.

֎֎֎

«Påske»-melk produsert i februar.

Vv 8: Tidligpåske. Denne bloggen har påpekt at julen begynner stadig tidligere. Nå har Tine fulgt opp ved å merke lettmelk produsert i februar med «god påske». Men det har kanskje med holdbarhetsdato gjøre?.

.

.

.

֎֎֎

Vv 9: Smart? Folk som ser på sin såkalte smarttelefon mens de går, er et stadig vanligere syn. Forhåpentligvis får de ikke en like grim skjebne som tegneseriefiguren nedenfor.

Aftemposten 7. juli 2019. Klikk for å forstørre.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *