Virtuell virkelighet 5/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Kjernekraft. Kadettangen kjernekraftverk var tema for et eget innlegg i forrige ukes blogg, og er også omtalt i denne utgavens Tilbakeblikk. Når kraftverket er satt i drift, og hvis kjølevannet får sitt utløp i Sandviksbukta, skal bloggeren vurdere å ta et sjøbad på Kadettangen, forutsatt at den fortsatt er fri for hvalross.

֎֎֎

Skipsrevyen 26. februar 2019. Klikk for større bilde.

Vv 2: HELGE INGSTAD. Vi får tro at Hordaland tingrett, som for tiden behandler straffesaken i forbindelse med KNM HELGE INGSTADs forlis 8. november 2018, har lest Skipsrevyen. Artikkelen i klippet ved siden av sto 26. februar 2019.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 1. februar 2023. Klikk for større bilde.

Vv 3: NATO m.m. Tyrkias president Erdoğan sier at Sverige bare kan glemme tyrkisk godkjenning av svensk NATO-medlemskap (bildet ved siden av). Det betyr at også tilbakeføringen av Jemtland og Härjedalen til Norge henger i en tynn tråd (se forrige ukes Virtuell virkelighet – Vv 5).

֎֎֎

Vv 4: Nyttår. For et par år siden gikk Kina inn i harens år, ifølge den skattefinansierte mediekanalen NRK. Andre mener landet gikk inn i kaninens år. Uansett: Det heter jase, ikke hare.

.

.

֎֎֎

iNyheter 28. januar 2023. Klikk for å lese.

Vv 5: Advarsel. Klippet ved siden av er spesielt rettet til de avvikerne som holder seg med katt i huset (bloggeren er mentalt allergisk mot k-dyret).

.

.

֎֎֎

Klikk for å lese.

Vv 6: Frivilligarbeid. Senior Norge søker «hverdagsvenner», og det kan kanskje være noe for bloggens lesere. Les klippet ved siden av, og ta eventuelt kontakt – e-postadressen er eva.henschien@seniornorge.org.

֎֎֎

Vv 7: Medlemskap? Blogglesere som ikke responderte på oppfordringen i forrige notis (Vv 6), hører kanskje til målgruppen for medlemskap i Senior Norge. Bloggeren er medlem – velkommen etter!

֎֎֎

Vv 8: knsnntr. Enkelte språk preges tilsynelatende av en opphopning av konsonanter. Mange oppfatter polsk som et slikt språk, og husker navnet Zbigniew Brzeziński (polsk-ættet sikkerhetspolitisk rådgiver for USAs president Jimmy Carter). Men sammenlikne navnet hans med det norske ordet angstskrik, som har syv konsonanter på rad (angstskrik). Bloggens lesere oppfordres til å komme med andre eksempler, kanskje med større konsonantopphopning.

֎֎֎

Vv 9: Dialekt. I NRK-programmet Norge Rundt kommer man rundt i landet og får høre hvordan de snakker der. Her et innslag fra Trøndelag:

Lyd fra Norge Rundt 27. januar 2023.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *