Virtuell virkelighet 4/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenpostens leveringstider. Kundesenteret kjenner ikke disse – eller vet ikke hvor Akershus er. Klikk for større bilde.

Vv 1: Kjøreforhold. I vinter har det vært vanskelige kjøreforhold, i hvert fall i følge Aftenpostens budtjeneste. Da jeg nok en lørdag – med klarvær og tørt vinterføre – fikk tekstmelding om at avisen var forsinket p.g.a. kjøreforholdene, ville jeg finne ut hva dette var. Det resulterte i en interessant e-postutveksling med Aftenpostens kundesenter representert ved først Saida og deretter Ahmed. Min konklusjon er at man ikke kan påregne at Aftenpostens budtjeneste fungerer på vinterføre og at de som arbeider i Aftenpostens kundesenter ikke svarer på det de blir spurt om.

֎֎֎

Aftenposten 27. januar 1920. Klikk for større bilde.

Vv 2: Bil 1. Annonsen ved siden av sto i Aftenposten for hundre år siden. Kanskje det finnes en restbeholdning som Aftenpostens budavdeling kan overta (jfr. Vv1)?

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Bil 2. Den eneste synlige forskjellen av betydning mellom bilen i annonsen nedenfor og bloggerens Ford Transit er at den sistnevnte har vindu i sidedøren. Det forsvarer ikke prisforskjellen!

Aftenposten 27. januar 1973. Klikk for større bilde.

֎֎֎

Aftenposten 27. januar 1923. Klikk for tekst i leselig størrelse.

Vv 4: Vinter? Mild vinter er ikke noe nytt fenomen. Oppslaget ved siden av sto i Aftenposten for hundre år siden.

.

.

.

.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 23. januar 2023.

Vv 5: NATO-medlemskap. Det er som i gamle dager: når det gjelder nasjonale interesser, kan man bare stole på hjelp fra allierte. Tyrkias president Erdoğan er åpenbart en norgesvenn, noe man kan se av klippet ved siden av.

.

֎֎֎

Vv 6: Flaggskip? Det foregår for tiden en rettssak om KNM HELGE INGSTADs forlis. Ifølge den skattefinansierte mediekanalen NRK var skipet ett av marinens flaggskip. Det stiller bloggeren seg sterkt tvilende til, og mener å finne støtte i Store norske leksikon.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 29. januar 1923.

Vv 7: Luselønn? En årslønn på kr 2.400 for en stilling som bokholder hos herredskassereren i Asker kan kanskje virke lite, selv i 1923. Omregnet til dagens kroneverdi (ifølge Statistisk Sentralbyrå) tilsvarer det kr 73.680, som heller ikke er noen topplønn, akkurat.

.

֎֎֎

Aftenposten 27. januar 1923. Klikk for å lese.

Vv 8: Ustoppelig. Når det gjelder å få ut avisen (jfr. Vv-1), var det andre tider i 1923, slik det fremgår av klippet ved siden av (legg særlig merke til siste setning). Les også om Fædrelandsvennen i Gratulerer med dagen! fra november 2017.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 27. januar 1973. Klikk for å lese.

Vv 9: Vulkanøy. Vestmannaeyjar – en døende by skrev Aftenposten for femti år siden. Der tok avisen feil. Bloggeren har vært der to ganger etter vulkanutbruddet, og oppfattet byen som høyst levende (se Vulkanske hendelser på Island fra november 2019).

.

.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *