Virtuell virkelighet 32/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Værvarselgeografi. Mye vind langs kysten av Vest-Telemark varslet meteorolog Terje Alsvik Walløe i NRK Alltid Nyheter nylig. Mente han Møsvatn eller Totak?

֎֎֎

Document 9. august 2022. Klikk for å lese.

Vv 2: Japansk. Overskriften ovenfor sto (tilfeldigvis?) på 77-årsdagen for atombomben over den japanske byen Nagasaki. For øvrig: Da bloggeren hadde sitt daglige virke på Bygdøynes, myldret det alltid (i hvert fall om sommeren) av japanske turister der. En kollega mente at Japan har så mange innbyggere at en viss mengde alltid må være utenlands for at det skal være plass til alle …

֎֎֎

Aftenposten 9. august 2022. Klikk for å lese.

Vv 3: Brunsnegler. I likhet med Aftenposten synes også bloggeren det er færre brunsnegler enn før.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 4: Brunsnegle? Men her om dagen lå det en stor brunsnegle på en av flytebryggene nedenfor Langset.

֎֎֎

Aftenposten 10. august 2022.

Vv 5: Giftig. Bloggeren hørte først nyheten i radioen, og leste den deretter i en notis i Aftenposten: Blåskjellene i Oslofjorden er giftige! Har hvalrossen Freya fått beskjed om dette?

.

.

.

.

.

֎֎֎

Hvalrossen Freya ble brukt som påskudd for snikfotografering av Langset (innringet). Klikk for større bilde.

Vv 6: Paparazzi. Det var ikke annet å vente: da Sandviksbukta plutselig ble sentral i nyhetsbildet p.g.a. en skarve, forvillet hvalross, tok det ikke lang tid før en av fotografene sørget for å få et bilde av bloggerens ringe bolig.

.

֎֎֎

Vv 7: Konflikt. Mange av bloggens lesere har nok merket tomrommet som oppsto 7. juni da lærerne sluttet å arbeide. Nå er skolenes sommerferie snart slutt, og gisselaksjonen (i mange nyhetsmedier kalt «lærerstreiken») blir kanskje trappet opp. Støtten fra bloggeren er den vanlige: ingen.

֎֎֎

Vv 8: Transperson? Det norske kvinnelandslaget i bowling har trent til EM. Etter hvert har det visst blitt vanlig at idrettsutøverne selv definerer hvilket kjønn de tilhører, men det er sjelden det dokumenteres:

NRK Oslo og Viken 9. august 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *