Tilbakeblikk 24.03.2023

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .


Minoriteters rettigheter (10.03.2023)

Innleggene i Aftenposten av Anki Gerhardsen og Runar Myrnes Balto sto i avisen etter at blogginnlegget det er referert til ovenfor, var publisert.


Krohg og Eiriksson (24.02.2023)

Leiv Eiriksson har fått æren av å være den første europeer som nådde det amerikanske kontinentet. Men i diskusjonen om Christian Krohgs maleri «Leiv Eiriksson opdager Amerika» har – så vidt bloggeren har observert – Leivs overtalelsesevner ikke vært nevnt. Amerikaferden skjedde jo før kristendommen var innført både i Norge og på Island, og hele mannskapet visste at Midgardsormen lå rundt heimskringla (verden) og spiste alle som kom så langt ut at de falt utfor – og dit var de etter alt å dømme på vei.

I avsnittet ovenfor er Krohg stavet riktig. Bloggeren beklager at han i tidligere tekster om denne saken har bokstavert navnet med h’en sist. Feilen er nå rettet i alle innlegg.


Vulkanske hendelser på Island (15.11.2019)

Vestmannaeyjar ikke oppgitt var overskriften på Ivar Granåsens artikkel i Aftenposten for femti år siden. Det var den gang kanskje en optimistisk påstand, men bloggeren kan bekrefte at det gikk slik. Han var på Heimaey både i 1981 og i 2018.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *