Virtuell virkelighet 9/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Sommertid fra natt til søndag. Klokken stilles én time frem.

Vv 1: Sommertid. Observante som bloggens lesere er, har de sikkert begynt å forberede seg på at det fra førstkommende søndag er sommertid. For ordens skyld: Det er ikke nødvendig å stå opp kl.02:00 for å stille klokken. Og det som ikke er sommertid, heter fremdeles normaltid.

֎֎֎

Langsets gårdsplass 23. mars 2023 sett fra bloggerens kjøkkenvindu.

Vv 2: Vårløsning. Takket være iherdig innsats av beboerne i hovedbygningen på Langset og i rimelig tid før overgangen til sommertid (Vv-1) er gårdsplassen i skyggen av nevnte hovedbygning nå nesten isfri. Bloggeren kan derfor med sin nyervervede ute-rullator ta seg trygt frem til postkassen og tilbake.

֎֎֎

Vv 3: Kommunalt. Inne-rullatoren bruker bloggeren mest til å transportere brett på. Både den og ute-rullatoren (som har større hjul, og kanskje er terrenggående) er milde gaver fra Bærum kommune. Kommunen har også ordnet trygghetsalarm. I brevet der den ble innvilget, står som begrunnelse at bloggeren er treningsmotivert (det skulle hans gymlærer i gymnaset sett!), og at han er ustø og ukritisk ved mobilisering. Selv trodde bloggeren at han hadde passert den militære aldersgrensen for mobilisering for flere år siden. Siste repetisjonsøvelse var i 1985.

֎֎֎

Stokk med fot (tetrapode-stokk)

Vv 4: Firfoting. Fra en privat hjelpetjeneste har bloggeren fått en stokk med fire føtter, en tetrapode-stokk, som var uttrykket man måtte bruke for å finne den på nettet. Den gir bedre støtte enn en vanlig stokk, og har dessuten den fordelen at den blir stående der man setter den fra seg.

.

֎֎֎

Noen trenger deg… Det er visst Folkeregisteret. Klikk for større bilde.

Vv 5: Etterlysning. Folkeregisteret har kommet i tvil om hvorvidt bloggerens hus eksisterer (det har stått her siden 1891, og ombyggingen i 1982 er registrert av myndighetene). Brevet om dette fra Folkeregisteret var kanskje et slags svar på tiggerbrevet jeg fikk fra Frelsesarmeen noen dager tidligere.

.

֎֎֎

Vv 6: Statsbesøk. I en reportasje fra Xi Jinpings Moskva-besøk fortalte Gro Holm at det under slike besøk er vanlig å ture på byen:

NRK Alltid nyheter 20. mars 2023

Da Bill Clinton var på Oslobesøk i 1999, nøyde han seg med å stikke innom en kaffebar. Dessuten hilste han på Ingeborg Heldal, som var på «president-ekskursjon» med en klasse fra Uranienborg skole, der hun var lærer.

֎֎֎

Aftenposten 17. mars 1923. Klikk for å se hele avissiden.

Vv 7: Ford. Bloggerens bil er av samme merke som i annonsen ved siden av. Men den er hvit, og kostet atskillig mer enn den prisen annonsen oppgir.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 17. mars 1923. Klikk for å lese.

Vv 8: Telemarksturisme. For hundre år siden skrev Aftenposten i sin turistspalte om hyttebygging og naturfredning. Artikkelen ser ut til å dekke bl. a. Raulandsområdet, der noen av bloggens lesere kanskje er kjent.

.

֎֎֎

Vv 9: Arbeidslogg. Enkelte tegneserier glimter til med praktisk erfaring.

Aftenposten 18. mars 2023.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *