Tilbakeblikk 23.12.2022

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .


Bryllupsfeiring uten brud (09.12.2022)

I innlegget det er lenket til ovenfor, sto det bl.a.: «Foreldrene mine giftet seg i 1944, under okkupasjonen, så bare det å skaffe mat og drikke til en bryllupsfest var vanskelig nok.» Søsteren min har bedre kontroll på familiearkivene enn jeg, og har vist meg hva mor skrev om en tid med varemangel og ukurante betalingsmåter: «Forlovelsesringene ble betalt med 20 pakker sigaretter og gravert for 5 kg poteter.»


Hva mener Greta Thunberg om kjernekraft og vindkraft? (18.10.2019)

I Tilbakeblikk 02.09.22 lanserte bloggeren ideen om å bygge et modulbasert atomkraftverk på Kadettangen i Sandvika, noe som ville være helt i tråd med vedtaket om å gjenopprette miljøet i Sandviksbukta ved å fylle bukta med stein.

Uten å nevne Kadettangen argumenterer de to NTNU-forskerne Jonas Kristiansen Nøland og Jan Emblemsvåg for kjernekraft i kronikken Norge bør erstatte norsk gass med kjernekraft (forskersonen.no). Og i en Aftenposten-kronikk påpeker Jonny Hesthammer og Sunniva Rose at kjernekraft må være med i vurderingen når norsk kraftproduksjon skal planlegges.

Nederland planlegger to kjernekraftverk i tillegg til det ene som nå produserer strøm (NTB-/AFP-artikkel i Document). Nylig kom nyheten om et forskningsgjennombrudd for fusjonskraft, en teknologi som skal gjøre håndteringen av radioaktivt avfall enklere. Men det kan ta lang tid før denne teknologien kan tas i bruk i kraftverk. Kanskje er det et fusjonskraftverk som skal bygges på Kadettangen?


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *