Bryllupsfeiring uten brud

Så vidt jeg vet, var dagens dato mine foreldres bryllupsdag. Den var det mye snakk om da jeg vokste opp, for det hadde vært en bryllupsfest uten at bruden var til stede!

Foreldrene mine giftet seg i 1944, under okkupasjonen, så bare det å skaffe mat og drikke til en bryllupsfest var vanskelig nok. Men et større problem var at mor ble innlagt på sykehus med difteri like før bryllupet. Hun var frisk nok til å komme til vielsesseremonien, men kunne ikke delta i bryllupsfesten.

Difteri er en alvorlig sykdom, men mor klarte seg bra. Siden 1952 har vaksine mot difteri vært med i det vaksinasjonsprogrammet som norske barn gjennomgår. Som seksåring var vel jeg for gammel til å dra nytte av det, men jeg tror kanskje jeg fikk en dose under militærtjenesten (se også Vaksine-erfaringer og vaksinemotstand fra april 2019).


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *