Julegave-ide

Det er lenge siden bloggeren hadde store forventninger til julegavene. Det hørte barndommen til. De minste barna – når de blir store nok til å åpne pakkene selv – kan være svært begeistret bare for gavepapiret. Senere blir de mer kravstore, før de etter hvert havner i samme forventningskategori som den bloggeren er i nå. I Handelsstandskantate beskriver Odd Børretzen en side ved førjulstiden i 1973 (og nå?):

Odd Børretzen: Handelsstandskantate.

Julegaver til forventningsløse mottakere (à la bloggeren) kan være en utfordring (nytale for problem). Et gratisabonnement på bloggen kan være løsningen. Det varer til mottakeren eventuelt avslutter det, og kan gis på flere måter:

  1. Følg veiledningen om abonnement/gaveabonnement.
  2. Lag en pakke som inneholder bloggens nettadresse (www.torgeirs-tanker) eller Twitteradresse (@torgeirstanker). En ide til pakkeutforming er å skrive adressen på et papir og lime det – med adressen mot flasken, slik man på linjeakevitten angir hvilket skip den har krysset ekvator med – på en flaske som har interessant innhold, . Siden bloggen er tilgjengelig for alle som finner den, får mottakeren et slags abonnement, men får ikke den ukentlige meldingen om bloggen.
  3. Del innholdsfortegnelsen med gavemottakeren når du selv som abonnent mottar meldingen om ukens blogg. Det kan enten gjøres ved å videresende ukemeldingen eller ved hjelp av delesymbolene (Facebook, Twitter, e-post m.m.m.) nederst på innholdssiden.

Et gaveabonnement gir også tilgang til tidligere utgaver av bloggen (se menylinjen øverst).

Abonnement på bloggen er gratis, men ta gjerne en titt på det som står sist i annet avsnitt under Om bloggen (menylinjen øverst) om bidrag til bloggen.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *