Virtuell virkelighet 51/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Klikk på bildet for beskrivelse av den ledige leiligheten og kontakt-opplysninger.

Vv 1: Utleiereprise. Til jul ønsker bloggeren seg leieboer(e) i hovedbygningens 1. etasje. Der er det ledig fra 1. februar (eller tidligere, hvis det haster for den/de som skal flytte inn). Klikk på bildet av Langset for å lese en beskrivelse av leiligheten og kontaktopplysninger.

.

֎֎֎

Klikk for større bilde (og tekst).

Vv 2: Julefeil. Hvis barn tilfeldigvis skulle se illustrasjonen ved siden av, bør de gjøres kjent med at den norske julenissen (egentlig bare nissen) ikke bruker reinsdyr, ikke har stort, hvitt skjegg og ikke sier «Ho, ho, ho» på engelsk.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Forundringsstraff. Opplysningen ved siden av (fra nettstedet Dagen i dag) minnet meg på noe far fortalte: han fikk bot av okkupasjonsmakten. Han hadde i sin butikk solgt noen «forundringspakker» som bl.a. inneholdt flagglenker, noe far ikke var klar over. Noen salgssuksess kan forundringspakkene neppe ha vært, for det var fortsatt et lite restlager av dem da jeg gikk på folkeskolen på 1950-tallet.

֎֎֎

Vv 4: Juleradio. Jul på Spyttmyrbråtavangen gikk som serie i NRK-programmet Folkemusikkhalvtimen for noen år siden. Her er innslaget om juletradisjoner:

֎֎֎

Aftenposten 15. desember 2022.

Vv 5: Fornuft. Sitatet ved siden av skal være fra den tyske forfatteren Otto Ludwig.

.

.

.

֎֎֎

Vv 6: Malerfigur. De som dristet seg til å klikke på lenken i forrige notis for å finne ut mer om Otto Ludwig, kan ha lurt på hvor de tidligere har sett Wikipedias bilde av ham. Da er de antakelig gamle nok til å huske «maler’n til Bjerke».

.

.

֎֎֎

Vv 7: Avisdød. Nettavisen Resett, som har vært sitert en del her i bloggen, har meldt oppbud. Document, en nettavis med liknende innhold som Resett hadde, forteller hva som har skjedd.

֎֎֎

Aftenposten 21. desember 2022.

Vv 8: PFU. Den skattefinansierte mediebedriften NRK topper listen over de som er «dømt» i Pressens Faglige Utvalg (PFU). Bloggeren er ikke overrasket, men mener skattepengene kunne vært brukt bedre – f.eks. til å høyne kvaliteten på NRK-programmene.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten, 21. desember 2022.

Vv 9: Kalender. For ti år og to dager siden skulle tiden ta slutt – ifølge enkeltes tolkning av Maya-kalenderen, som sluttet 21. desember 2012.

.

.

.

.

.

.

.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *