Skattefinansiert pr. 01.07.2024

Nå i ferietiden pleier inntoget av ferievikarer å gi seg utslag i registrerte rariteter i den skattefinansierte mediekanalen NRK. Klippene nedenfor og i tidligere innlegg tilsvarende dette kan tyde på at NRK bruker ferievikarer hele året.

Selv skal jeg bruke ferietiden bl. a. til en oppsummering av «skattefinansiert»-innleggene siste halvår. I arkivet er det flere klipp enn de som er brukt her i bloggen, så det kan kanskje utledes en tendens?

For øvrig venter jeg fremdeles på svar på e-posten jeg sendte til NRK 11. mars med spørsmål om gjenganger-rariteter som eksemplene i dette innlegget.


Resten av dette innlegget følger opp de tidligere innleggene Skattefinansiert / Skattefinansiert pr. 03.04.2024 (med feil dato i overskriften, skal være 04.03.2024) / Skattefinansiert pr. 02.04.2024 / Skattefinansiert pr. 31.05.2024 og har omtrent de samme overskriftene.

Nyheter på tomgang

Når det ikke skjer noe vesentlig, er det godt å kunne fylle sendetiden med utenriksstoff. Og det som skjer i USA, er selvsagt viktig:

NRK Alltid Nyheter 11. juni 2024.

Oversettelse, talemaskin

Talemaskinen som leser opp oversettelsene fra fremmedspråk, har fremdeles ikke lært å uttale navnet på USAs president:

NRK Alltid Nyheter 11. juni 2024.

Og det er mange andre vanskelige navn:

NRK Alltid Nyheter 25. juni 2024.

Norsk språk

Kan det tenkes at Valentina Baisotti tar sikte på å overta for NRKs talemaskin? Hennes uttale av etternavnet Hoel kan tyde på det:

NRK Alltid Nyheter 19. juni 2024.

Med utsikt til kollektivfeltet på E18 ved Sandviksbukta burde jeg sett resultater av elbilkastingen som Valentina Baisotti fortalte om:

NRK Alltid Nyheter 19. juni 2024.

Norge har avskaffet dødsstraffen. Men man kan visst bli dømt til å foreta et drap:

NRK Alltid Nyheter 17. juni 2024.

Når skal man bruke pronomenet sin og når skal man bruke hans eller hennes? Dette er en utfordring (i ordets rette forstand) – også for Simen Ekern.

NRK Alltid Nyheter 10. juni 2024.

Ifølge NRK har Julian Assanges kone sittet fem år i fengsel.

NRK Alltid Nyheter 25. juni 2024.

Jan Petter Saltvedt har sluttet seg til andre språkdøve sportsjournalister og snakker om forhåndsfavoritter. De som er favoritter etterpå, blir aldri nevnt.

NRK Alltid Nyheter 19. juni 2024.

Det etterlates liten tvil om at det som her omtales, er en katastrofe:

NRK Alltid Nyheter 10. juni 2024.

TV-radio

Otto Nilsen sa i sin tid at han hadde et utseende som passet godt for radio. Jan Petter Saltvedt er derimot ikke klar over at han også er radiojournalist.

NRK Alltid Nyheter 19. juni 2024.

Div. teknisk

En av teknikerne i NRK mener tydeligvis at Tonje Brenna snakker for mye:

NRK Alltid Nyheter 13. juni 2024.

Det er mye teknisk å holde styr på under sending. Kanskje for mye?

NRK P2 1. juli 2024.

Lyden nedenfor er av omtrent samme kvalitet som lyden fra min mobiltelefon, som jeg bruker som radio. Men er det nødvendig (eller tilrådelig) å sende direkte fra gateopptøyer i Kenya?

NRK Alltid Nyheter 25. juni 2024.

Joakim Reigstad hadde tryggere forhold (ministermøte) enn Vegard Tjørom hadde i klippet ovenfor. Men Reigstad skaper dramatikk ved å rapportere med sirene fra en utrykningsbil i bakgrunnen.

NRK Alltid Nyheter 10. juni 2024.

Journalistikk

Nyheten nedenfor er egentlig at partene er enige om en avtale, men den presenteres som at det ikke blir streik, noe som innebærer at alt fortsetter som det pleier. Og det er vel egentlig ingen nyhet?

NRK Alltid Nyheter 12. juni 2024.

Milana Knezevic har ikke verdens mest uttrykksfulle stemme, men NRK mener den er god nok til radioreportasje. Den er i hvert fall bedre enn talemaskinen som fyller det meste av reportasjen hennes, For anledningen oversetter maskinen fra svensk(!). Redaksjonen har valgt å lese en introduksjon som er så godt som identisk med innledningen på reportasjen. Det varme stedet som brukes som studio, er en badstue. Det sies ikke, men man vet det hvis man så reportasjen i TV-nyhetene dagen før.

NRK Alltid Nyheter 27. juni 2024.

Skjulte meninger

«IDF hevder» står det på tekstplakaten mens Yama Wolasmal snakker (alle vet selvsagt hva som ligger bak forkortelsen IDF). Alle skjønner at IDF ikke er til å stole på når NRK velger å skrive hevder i stedet for kunngjør, sier e.l.

NRK Dagsrevyen 16. juni 2024.

Man skal kanskje ha et spesielt øre for partiskhet for å oppfatte det 11 minutter lange klippet nedenfor som ubalansert. Men gå inn i en foreløpig rolle som israeler eller amerikaner, og hør oppmerksomt etter hva som blir sagt Av Chetan Rasogi og Ole Reinert Omvik fra NRK og av Jørgen Jensehaugen fra fredsforskningsinstituttet:

NRK Dagsrevyen 16. juni 2024.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *