Hva er det med dem?

NRKs nettsider 12. april 2024. Klikk for å lese.

På NRKs nettsider sto 12. april en artikkel om statsråder som hadde gått av i Støre-regjeringen. Årsaken til avgangen for de syv som var omtalt, var stort sett en eller annen form for uregelmessighet i håndteringen av statsrådsrollen.

Sigbjørn Gjelsvik er ikke nevnt i artikkelen. Han gikk av som kommunalminister høsten 2023. Mange mener årsaken til at han ble byttet ut, var en litt for stor interesse for damene (spesielt én av dem) på departementets sommerfest.

Man kan spørre seg hva det er med disse Senterparti-statsrådene. Odd Roger Enoksen måtte gå av som forsvarsminister på grunn av dameforhold, og banet – ved forflytninger i regjeringen – vei for før nevnte Gjelsvik. Oddmund Hoel har også vært i medienes søkelys på grunn av dameforhold (se Statsrådskyss fra juni 2024).

Sist ut når det gjelder å tøye grensene for rolleforståelse, er kulturminister Lubna Jaffery. Hennes «show» ved et arrangement under Oslo Pride fikk behørig mediedekning, bl. a. i NRK Dagsrevyen, der innslaget fikk tittelen puppeshow i innholdsfortegnelsen på nett-TV.

Burlesk-kabareten Chez Michou i Paris la ned sin virksomhet like etter Jafferys «show». Om det er noen sammenheng, vites ikke.

Men som sagt (vel, spurt…): Hva er det med disse Senterparti-statsrådene? Vi venter på Kjersti Toppe, Anne Beathe Tvinnereim og Emilie Enger Mehl!


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *