Virtuell virkelighet 5/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Bloggfeil. I forrige utgave av bloggen skjedde det igjen: Feil i lenkene på innholdssiden. Feilen ble oppdaget og rettet lørdag formiddag, men det var samme feil i innholdslisten som ble sendt til abonnentene fredag ettermiddag, og der var det for sent å rette den. Bloggens enkle besøksstatistikk kan tyde på at mange abonnenter bruker bare innholdslisten i fredagsmeldingen. Hvis det senere skulle være problemer der, kan man bruke lenken Til innholdsliste for denne utgaven. Den lenken står nederst i hvert blogginnlegg.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Direkteknirk. Den skattefinansierte radiokanalen NRK sender noen ganger direkte – sier de i hvert fall. Slik kan vi høre hvordan det står til i sentrale norske institusjoner. I Norges Bank, nærmere bestemt i lokalet hvor banken holder pressekonferanser, var det i forrige uke en dør som trengte smøring.

Den samme(?) døren trengte også smøring i desember.

Bloggens mening om pressekonferanser står bl.a. i NRK-ras fra januar 2021,

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Dameparkering? Den røde bilen på bildet ved siden av står parkert med bakstussen ut i veien, slik at store kjøretøyer, f. eks. brannbiler, ikke kommer forbi. I bygningen foran bilen holder en damefrisørsalong til …

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Ordtak? Den vet best hvor haren hopper, som har den på.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Pågripelse. Følgende melding var å høre i NRK Alltid Nyheter denne uken:

Skal man ikke lenger få lov til å bære rundt på macheten sin, nå? Eller rope til folk som sitter i bil? Politistat!

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 6: Universell 1. Min mobiltelefon har universell utforming. Bl. a. kan lommelykten tennes ved at jeg rister på telefonen. Denne utformingen er så universell at telefonen vibrerer idet lykten tennes, slik at også blinde brukere kan vite at det er lys.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Universell 2. Produsenten av Pepsi Max har gått bort fra universell utforming. Det begynte med selve flasken, som er så myk at den lett fungerer som spruteflaske. Nå har flasken fått ny kork (med engelsk forklaring!), som egentlig krever redskap for å åpnes, og som er vanskelig å skru på igjen.

De «nye» pepsiflaskene er ikke universelt utformet.
Pepsikorken har informasjon som (for engelskspråklige) dokumenterer at andre enn brukeren har fått prioritet da man innførte ny kork.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Universell 3. Pasientreiser – en etat som er opprettet for å rasjonalisere transport av syke mennesker til og fra helseinstitusjoner – følger Pepsi-produsenten (Vv-7 ovenfor) og legger opp tjenesten slik at den passer best for etaten selv, og ikke nødvendigvis for brukerne. En av brukerne, som bloggeren kjenner, bor noen kilometer fra nærmeste bussholdeplass og 11 mil fra nærmeste sykehus. Da Pasientreiser skulle refundere privat transport til og fra sykehuset, mente etaten at den avstanden også var 11 km (bloggens kloke lesere vet at frem og tilbake er dobbelt så langt). Det var kanskje et tiltak mot lavt blodtrykk?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Fastlege? Pasienten nevnt i forrige post (Vv-8), har hatt ny fastlege de siste månedene. Vel … ikke helt. Da vedkommende så bildet nedenfor, var det teksten på veggen (innringet med rødt) som fanget oppmerksomheten.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *