Spisested

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.


Bloggeren har spist ute. Det skjedde på hjemvei fra nyttårsfeiringen. I Notodden fant vi et spisested med parkering, bordplass og noenlunde enkel adkomst.

Dette var et spisested i ordets rette forstand. Den tiden vi var der, hadde bloggeren ingen kontakt med noen av de ansatte. Bestilling og betaling skjedde på en automat, og maten ble hentet av en av de andre i reisefølget.

Bestillingsautomat til venstre, retur av oppvask i den oransje boksen, toaletter (unnskyld: rest rooms) til høyre. Klikk for større bilde.

Det er mulig at de ansatte snakker norsk, ellers er det engelsk som gjelder. Men på kassalappen sto det faktisk noen norske ord (notanummer, uten sukker) og ett svensk (butiksnr.).

Fra tidligere vet bloggeren at Notodden har serveringssteder der man i hvert fall får lov til å bestille maten hos et menneske. Slike steder anbefales, mens spisesteder uten menneskekontakt på det sterkeste avbefales.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *