Ubalansert

Den skattefinansierte mediebedriften NRK er visst blant de foretakene som gjør det best på tillitsmålinger i Norge. Så «alle» vet at Israel er en bananrepublikk øst i Middelhavet, og at landet er farlig for sine omgivelser og for hele verden. Slik fremstår det i hvert fall i tre NRK-reportasjer jeg har har sett.

Den første reportasjen var for én gangs skyld en gledelig nyhet om Gaza-krigen, nemlig at Israel og HAMAS hadde inngått en avtale. Avtalen ble det sagt lite om, men reportasjen etterlot ingen tvil om hvor ondsinnet Israel har gått frem i krigen mot HAMAS.

Senere kom det nok som en overraskelse – særlig for FNs generalsekretær – at UNWRA-medarbeidere skulle ha deltatt i terrorakaksjonen mot Israel 7. oktober i fjor. Det er mulig å tolke innslaget om dette i NRK Dagsrevyen dithen at Israel sto bak de FN-ansattes eventuelle deltakelse i aksjonen.

Les Den internasjonale domstolens avgjørelse i saken mellom Sør-Afrika og Israel.

En tostatsløsning, med Israel og Palestina side om side, skal gi fred i Midtøsten. Når tostatsløsningen ikke lar seg gjennomføre, er det Israels feil, slik innslaget nedenfor «dokumenterer».

Les hele HAMAS-charteret (bla nedover i lenken),

NRK bør sørge for nøytral og balansert dekning av Palestina-spørsmålet. Den skattefinansierte statskanalen bør ikke bruke dyktige journalister som Sissel Wold og Yama Wolasmal til å formidle hel- eller halvkvedede viser. De som leste denne bloggen for tre og et halvt år siden, husker kanskje innlegget NRK og satiriks-trioen Norske grønnsaker spiller jødescrabble (august 2019). Jeg har lest om igjen innlegget og lenkene i det, og gjør meg mine tanker om NRK-dekningen av Palestina-spørsmålet og Gaza-krigen.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *