Virtuell virkelighet 48/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Julesyrin. Så vidt bloggeren vet, har et passende antall tilhørere allerede meldt sitt nærvær under konserten ved tenningen av julesyrinbusken 11. desember, men det er plass til flere. Alle bloggens lesere er velkommen! Ta kontakt om sted og klokkeslett. Konserten er også avskjedskonsert for sanggruppen Hummer & Canari, som står for programmet.

֎֎֎

Klikk for å lese juleforskriften.

Vv 2: Forskrift. Vi er inne i julemåneden, og bloggens velorienterte lesere har sikkert repetert juleforskriften. Den er vedlagt til de som eventuelt er sent ute eller har forlagt sitt eksemplar.

.

.

.

.

֎֎֎

Line Woll, spesialreporter på stemning.

Vv 3: Julereportasje. Nå i julemåneden skal den skattefinansierte TV-kanalen NRK sikkert ha noen reportasjer om julehandel, julebord o.l. Antakelig med det for øye har distriktsredaksjonen for Oslo og Viken gjennom året trent opp en reporter med reportasjer fra fotballpuber, valgvaker blant utlendinger m.m.. Hun er veldig flink til å spørre om stemningen, og hun smiler nesten alltid.

֎֎֎

Klikk for større bilde.

Vv 4: Musikere. Utøverne av julekonsertene får neppe konsertannonsene til gjennomsyn og godkjenning. Annen forklaring finner jeg ikke på at bl. a. Alexander Rybak og Rune Larsen bare er «listet opp», mens annonsen nevner to musikere: Tove Kragset og Tov Espelid.

.

֎֎֎

Til bruk under eventuell julegavehandling.

Vv 5: Handleråd. Sitatet ved siden av kan være greit å ha in mente for de som drister seg til å bedrive julegavehandel. Det er tillagt forfatteren Sinclair Lewis, som fikk nobelprisen i litteratur i 1930. For bloggeren (og andre?) er han best kjent for 1935-romanen It can’t happen here (Det kan aldri hende her), som handler om at en fascist blir valgt til president i USA.

֎֎֎

Vv 6: Sport. Bloggeren fikk tidligere i år inntrykk av at fotball-VM skulle boikottes, og gledet seg derfor til en periode med vanlig ukeprogram i det riksdekkende fargefjernsynet. I stedet har det blitt dobbelt opp med fotball-VM (både i de vanlige nyhetssendingene og i sporten). Selv Aftenpostens Hole in one, bloggerens ledestjerne i sportens verden, skriver om denne fotballturneringen:

Aftenposten 26. november 2022. Klikk for større tekst.

֎֎֎

Klikk for å lese innlegget (eventuelle tekniske feilmeldinger kan overses).

Vv 7: Durek-nytt. Bloggeren tror ikke på sjamaner heller, og har derfor ikke fulgt så nøye med i medienes utredninger om sjaman Durek Verretts amuletter. Men Oddveig Birkeflets innlegg i Budstikka ble lest, og viste seg å inneholde noen interessante synspunkter.

֎֎֎

Vv 8: El-måleenheter. «… som det heter,» sier Simen Ekern til slutt i en orientering i den skattefinansierte radiokanalen NRK om et mulig EU-pristak for gass:

NRK Alltid nyheter 24. november 2022.

Dagens næringsliv (klippet nedenfor) gjengir det som er riktig, men hva spiller det for rolle? Heller ikke lytterne (de fleste av dem) vet forskjell på kilowatt og megawatt, og dyr er strømmen uansett.

֎֎֎

Resett 30. november 2022. Klikk for å lese.

Vv 9: Kjønnsløst. Resett forteller at Stortingets bakeri heretter ikke lager pepperkakemenn, bare pepperkakepersoner. Med diskresjon navngis ikke den som har funnet på dette, bare likestillingsminister Anette Trettebergstuen, som skal ha kommet med begeistrede tilrop. Men ettersom Resetts eneste referanse er en lenke til den tidligere kulturavisen Dagbladet, skal man kanskje ikke ta oppslaget helt alvorlig?


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *