Virtuell virkelighet 43/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Landsmøter. To ledende politiske partier, Kinas kommunistparti og Venstre, har nylig avholdt landsmøte. Om Venstre sendte hilsen til møtet i Beijing, vites ikke. Partikongressen (kinesernes betegnelse på landsmøte) i Kina fikk nok best dekning i mediene, som også fanget opp hilsenen til Venstre:

֎֎֎

Aftenposten 22. oktober 2022.

Vv 2: Droner. Mye taler for at en av bloggens abonnenter, en ihuga naturfotograf, er representert på tegningen ved siden av.

.

.

.

.

֎֎֎

Trøstebilde for araknofobe.

Vv 3: Nett-dyr. I forrige ukes Virtuell virkelighet (Vv 8) var det lenket til et oppslag om edderkopper, med advarsel om at blogglesere med araknofobi ikke måtte lese det. Som kompensasjon til de araknofobe bringes bildet ved siden av, tatt i en nærliggende forretning.

֎֎֎

Document 26. oktober 2022. Klikk for å lese.

Vv 4: Klimadyr. Kjæledyr ødelegger klimaet sier en overskrift i bl. a. Document. Forståelig nok for bloggeren, som har mental katteallergi, er oppslaget illustrert med bilde av en katt. Ved gjennomlesing viser det seg at artikkelen ikke inneholder noe svar på spørsmålet i dagens blogginnlegg Klimaskepsis eller vitebegjær?.

Avisa OSLO 23. oktober 2022. Klikk for å lese.

Vv 5: Sjødyr. Det skal brukes noe over en kvart million kroner på en statue av hvalrossen Freya, som noen kanskje husker fra i sommer. Hun jaktet bl. a. på badende og ender på Kadettangen i Bærum (med lite hell i begge kategorier), men statuen skal stå ved Frognerkilen i Oslo. Bloggeren er stadig spent på hvordan en stående hvalross ser ut.

֎֎֎

Vv 6: Naturlig. Foregående notis (Vv 5) fikk bloggeren i tanker om et sitat som sto i Aftenposten for hundre år siden, og som der var tillagt filosofen Egon Friedel: «På landet er menneskene et produkt av naturen, men byen er et unaturlig produkt av menneskene.»

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 31. oktober 2022. Klikk for større bilde.

Vv 7: Strøm 1. Det er lenge siden strømforbruket ble avlest av «husmødre og pensjonister», som det står i annonsen ved siden av. Etter avlesingen kom regningen – fra det kommunale Bærum Elektrisitetsverk. Den var fordelt på normalforbruk og overforbruk. En periode var måleravlesingen overlatt til el-abonnentene selv, mens den nå skjer automatisk. Regningen har vokst, og her på bruket kommer den nå fra Fortum.

֎֎֎

Aftenposten 21. oktober 2022.

Vv 8: Strøm 2. Klippet ved siden av er fra en konkurrent til denne spalten, Aftenpostens Under streken. Der er de så heldige at de får lønn for å drive med slik ord-ekvilibrering.

.

֎֎֎

Vv 9: Futtbold. Bloggeren er som kjent sports-vegrer, men har hørt om fotball-målmenn som «kaster seg» for å hindre ballen i å gå i mål. Manglende fotballkunnskap til tross mener bloggeren at målmannen i klippet nedenfor kanskje ikke har fått med seg at kastingen skal gå i retning av ballens forventede bane.

NRK Dagsrevyen 15. oktober 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *