Klimaskepsis eller vitebegjær?

I Agendamagasin skriver Helle Cecilie Palmer under overskriften En typisk mannlig klimafornekter:

  • «Ser vi på statistikk over hvem som tror og hvem som ikke tror på menneskeskapte klimaendringer, kan vi fremstille en slags arketype av den mannlige klimafornekteren: en fyr godt opp i åra med relativt lav utdanning, som mener at likestillinga «har gått for langt» og er skeptisk til innvandrere.»

I samme artikkel henviser hun til Det Norske Akademis ordbok og hvordan den forklarer ordene klimafornekter og klimaskeptiker.

Bloggeren har tidligere stilt seg spørrende til det menneskeskapte i klimaendringene, og skal derfor etter NAOBs forklaring være klimaskeptiker. Det er ikke så nøye med tittelen, men en forklaring på det menneskeskapte (gjerne i form av en lenke til et forklarende nettsted) har vært etterlyst flere ganger her i bloggen (se liste over lenker), dessverre uten resultat.

I håp om å bli opplyst om det menneskeskapte i klima-endringene, sender bloggeren dette innlegget til Helle Cecilie Palmer og lover å publisere et eventuelt svar, samt – om nødvendig – å følge opp med purring(er).


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *