Radio med TV-lyd

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.


Ledelsen for radiodelen av det skattefinansierte medieselskapet NRK tror åpenbart at fjernsyn er det samme som radio. Da får man pussigheter som i det sammensatte klippet nedenfor. Siden da har man gått over til å sende kontinuerlig TV-lyd på radio (i nyhetskanalen) – pengebesparende, men ofte meningsløst for lytterne.

NRK Radio 2019.

Et innslag med Yama Wolasmal om Libanon utmerket seg ved åpenbart å være lagd for radio. Det inneholdt f. eks. ikke en eneste formulering av typen «som vi ser her…».

NRK Urix på lørdag 15. oktober 2022.

Nesten samme reportasje ble også sendt i Søndagsrevyen, der TV-mediets muligheter ble utnyttet slik at reportasjen ble kortere.

NRK Dagsrevyen 13. oktober 2022.

Dessverre tror jeg Wolasmals innslag for henholdsvis radio og fjernsyn er et resultat av hans arbeid, ikke av noen endret stil i radioen. NRK Dagsrevyen tekster alle fremmedspråklige innslag, til og med når det snakkes svensk. Forhåpentlig oppdager noen i radioledelsen at teksting bare er synlig på TV.

NRK Alltid Nyheter 24. oktober 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *