Virtuell virkelighet 42/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Tunnel 1. Rykter vil ha det til at Satans vegvesen har engasjert HAMAS til å bygge E18-tunnelen mellom Blommenholm og Slependen. Bærum kommune skal stille Kalvøya til disposisjon som boligområde for tunnelbyggerne, som har lovet at boligene vil bli lagt under bakken slik at daglig virksomhet på overflaten kan gå som vanlig. HAMAS er også forespeilet vedlikehold av tunneler ellers i landet.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Tunnel 2. Det er nå helt sikkert at HAMAS ikke står bak magma-tunnelen under Grindavik på Island. Partiet Rødt tar sterkt avstand fra påstanden, og sender en musikalsk hilsen til HAMAS.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 19. november 1923.

Vv 3: Ferie. Klippet ved siden av handler om potetferie. Bloggeren, som er så gammel at han har hatt potetferie (dog uten å delta i innhøstingen), kan bekrefte overskriften. Nå heter det høstferie, og den tilbringes visst på hytta eller i Syden.

.

.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Juleforberedelser. Det går mot jul, og som kjent krever loven (Gulatingsloven) at det skal brygges øl. Det er ikke sløsing med kornet, om vi skal tro Aftenposten for hundre år siden.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 17. november 1923.

Vv 5: Løyve. Fjordbåtaksjeselskapet Alfa var sikkert begeistret over at sosialdepartementet ga «bevilgning for skjenking av øl og vin». Det fremgår ikke av Aftenpostens notis hvor stort beløp som ble bevilget.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Fra Google Maps.

Vv 6: Ghetto? Google Maps er mer enn kart. Ved å følge lenkene i margen får man opplysninger om stedene på kartet. Det viser seg at det i vestenden av innsjøen Totak ligger et raseområde, som veien går gjennom.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

A-magasinet 17. november 1973 Klikk for større bilde, som kan forstørres ytterligere.

Vv 7: 1973-foto. For femti år siden hadde A-magasinet en serie flyfoto av områder i Oslo og omegn. I november 1973 var turen kommet til Sandviksåsen. I dag ville nok overskriften vært Sandviksbukta.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Hell/uhell. «Egen suksess er vel og bra, men andres ulykke er heller ikke å forakte.» Det kan kanskje være motto for det hosstående videoklippet, som er formidlet av iNyheter.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Radio. Bloggeren er en ihuga radiolytter, men ville neppe hatt særlig glede av det «radiomottaker-apparatet i lommeformat» som Aftenposten omtalte for hundre år siden. Nå er det for det meste slutt på radiosendinger både på langbølge, mellombølge og kortbølge, og FM-nettet, som lommeradioen neppe kunne motta noe fra, er nedlagt. Men kanskje kunne den ta inn DAB?


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *