Virtuell virkelighet 33/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Overvaksinert? Korrekturlesingen av dagens bloggutgave er gjort med en ny-injisert 4. dose coronavaksine innabords. For faste lesere forklarer dette det påfallende lave antallet korrekturfeil. Les ellers Vaksine-erfaringer og vaksinemotstand (april 2019) og Fullvaksinert! (april 2021).

֎֎֎

Vv 2: Kunde-«service»: Svensk kunde-«service»: Teknikdelar.se var ett av innleggene i forrige utgave av bloggen. Den såkalte servicen er like elendig i den norske avdelingen (hvis den eksisterer – e-post til teknikkdeler.no besvares på svensk eller noe som kanskje er ment som norsk av teknikdelar.se), men firmaet leverer i hvert fall stoff til muntrasjon for bloggens lesere. Siste bidrag var en e-post med overskriften Vi savner deg 😌 Her får du 10% i 24 timer!. Den ble besvart sist søndag, og firmaet holder stilen med sitt svar.

֎֎֎

Vv 3: Fotball. Det var fotballkamp på Aspmyra stadion i Bodø sist tirsdag, og der var det «i kok» ifølge både Jørn Lien og Bjarne Brandal i NRK-sporten. Hvis det som vises bak Brandal i hans reportasje, er «kok», er det kanskje ikke så farlig om det koker over. «Mesterligahymnen» er nevnt i begge innslagene, og bloggeren har hørt den nevnt i flere nyhetsinnslag i radio, men har ennå ikke hørt at den (eller utdrag av den) har blitt spilt.

Jørn Lien om «kok» i NRK Dagsrevyen 16. august 2022.
Bjarne Brandal om «kok» i NRK Dagsrevyen 16. august 2022.

֎֎֎

Vv 4: Avgang. Une Bastholm går av som leder for MDG (Moropartiet De Gale/Grunne/Griske/Grusomme). Ubekreftede rykter sier at hun valgte dette fordi hun ikke fikk endene til å møtes (se også neste notis). Hun har ellers seks oppføringer i bloggens navneregister, og oppslag der vil gi solid og nøytral bakgrunnsinformasjon om Une Bastholm.

֎֎֎

Aftenposten 19. august 1972. Klikk for å lese.

Vv 5: Andemøte. For femti år siden fikk Aftenposten endene til å møtes i en advarende reportasje før andejakten.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 19. august 1922.

Vv 6: Våpenforbud. For kort tid siden (i evighetens perspektiv – annonsen ved siden av sto for 100 år siden) ble forbudet mot hagler og salonggeværer opphevet. Bankran med avsaget hagle ble en egen disiplin noen år senere. Den sistnevnte våpentypen er omtalt i Wikipedia i en artikkel som åpenbart er google-oversatt uten etterfølgende gjennomlesing.

֎֎֎

Aftenposten 19. august 2022.

Vv 7: Fy-ord? For femti år siden sto det såkalte n-ordet ikke på fy-ordlisten, slik man ser av klippet ved siden av. Les ellers Neger før og nå fra mai 2017.

.

.

.

֎֎֎

Vv 8: Fremmedspråk. Vi har behov for engelskspråklige norske medier var tittelen på et innlegg av Chandler Williams i Aftenposten nylig. Slikt var et fast innslag, i hvert fall om sommeren – under tittelen News in shorts – i avisens aftenutgave for femti år siden.

Aftenposten 15. juli 1972. Klikk for å lese.
Aftenposten 19. august 1972. Klikk for å lese.

֎֎֎

Vv 9: Solbriller. For bloggeren er det åpenbart at bruken av solbriller har økt de siste årene. Forklaringen på fenomenet var å finne i en femti år gammel utgave av A-magasinet:

A-magasinet 19. august 1972.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *