Virtuell virkelighet 31/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Epleplukk. Årets epleplukkedag her på Langset er berammet til lørdag 8. september. Vi begynner i 12-tiden. Forhåpentligvis blir det oppholdsvær.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Bro-tekst. I teksten ovenfor er det flere mulige tolkninger av uttrykket «få broen på skinner igjen». Enten vet ikke de tre Atenposten-journalistene (Øyvind Nordli, Henning Carr Ekroll, Øystein Tronsli Drabløs) at skinnene ligger på broen, ikke omvendt. En annen mulighet er at Aftenposten har egne folk som skriver ingressene, og at disse ikke vet noe om jernbanebroer. Mer nærliggende er kanskje at det er en «trykkfeil», og at det skulle stått «få skinner på broen». Uansett var det brofundamentet som sviktet (det var ikke blitt kontrollert fordi det ikke var noe krav om slik kontroll).

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: SV-fly. Norge skal gi F-16-fly til Ukraina. SV har selvsagt en mening om det. Partiet presiserer at flyene bare må brukes på ukrainsk jord. Blogglesere som skal reise med fly, bør heretter sjekke pilotenes partitilhørighet hvis de vil være sikre på at flyet letter.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: NRK 1. NRKs Norden-korrespondent Joakim Reigstad behersker dansk, men virker ikke bestandig helt stø i norsk. At han ikke vet hva en kaserne er, er hans problem. Men at den skattefinansierte radiokanalen NRK sender hans feil i reprise omtrent tre ganger i timen en hel formiddag, er en systemfeil.

NRK Alltid nyheter 29. august 2023.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Bildet ovenfor viser – ifølge NRK – en mann som står i en skuff (ikke i en skuffe).

Vv 5: NRK 2, NRK-reporter Kari Lie vet ikke forskjell på en skuff og en skuffe. Det kan bli et problem for henne hvis hun skal innrede kjøkken. At NRK velger å sende det i hovednyhetssendingen Dagsrevyen, er imidlertid ikke et problem, men en systemfeil.

Lyd fra NRK Dagsrevyen 29. august 2023.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 6: NRK 3. Dykkerne er utenfor sjøen, fikk vi høre i NRKs Dagsrevyen tirsdag denne uken. Påstanden kan tyde på at Lars Eie bør holde seg unna reportasjer om marinarkeologi. At Dagsrevyen likevel velger å sende dette, er en systemfeil.

Lyd fra NRK Dagsrevyen 29. august 2023.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 11. august 1973. Klikk for å lese.

Vv 7: Bigami. For 50 år siden var det også valg, men da var det stortingsvalg. Aftenposten-signaturen CM skrev i den anledning en petit der han påpekte at ingen partier hadde bigami på sitt valgprogram. På samme side i avisen står også gode råd mot tannverk, om noen skulle trenge slike.

,

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 11. august 1923. Klikk for å lese.

Vv 8: Mark. Overskriften ved siden av bør ikke skape engstelse hos de av bloggens lesere som driver med salg av meitemark o.l. . For det første handler det om et tysk forbud. For det andre er det valutaen mark det blir forbudt å selge.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Fjell. Når man kjører fra Rauland og vestover langs Totak (begynn med et måltid i Raulandstoga!), får man Bjørnstjerne Bjørnson foran seg. At fjellformasjonen har fått dette navnet på folkemunne, sier mye om Bjørnsons renommé i en tid uten bilde-medier.

Bjørnstjerne Bjørnsons profil har gitt navn til fjellformasjonen i bakgrunnen.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *