Fotballkyss

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.


«Kyssing i heisen» er mitt navn på Halldis Moren Vesaas’ dikt Ferdaminne frå sommaren 1985. I Spania kysser de på podiet og kommer i heisen for det.

Gjennom hele helgen hadde BBC World saken om den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales som hovedoppslag i nyhetsbulletinene. Ifølge BBC, og også dokumentert med levende bilder, kysset han en av damelandslagsspillerne da laget mottok gratulasjon for seieren i VM. Jeg stusser litt over at BBC så tydelig presiserer at han kysset henne på munnen.

Nå er interne forhold i spansk fotball langt utenfor denne bloggens interessesfære. Men Rubiales-saken er åpenbart et viktig internasjonalt spørsmål, og det får derfor et eget blogginnlegg.

TV-nyhetene viser en lang rekke fotballdamer som kommer opp på podiet. Der står Rubiales som den siste (i damenes fartsretning) av fire gratulanter. At det kysses, er det ingen tvil om. Men at det skjer mot damens vilje (slik hun visstnok hevder), synes jeg er tvilsomt. Studer hennes bevegelser under kyssescenen!

Her savnes virkelig en kommentar fra Bjørge Lillelien!


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *