Virtuell virkelighet 30/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Resett 27. juli 2022.

Vv 1: Se og høre. Donald har vært en tur i Washington. Der holdt han bl.a. enn tale. Den kan ikke ha vært mye å høre på, ifølge Resett.

.

.

֎֎֎

Vv 2: Ego-jungelord. Hvis du gjør det som føles riktig for deg, er det i hvert fall én person som slipper å bli skuffet.

֎֎֎

Det militære marsjmerket.

Vv 3: Merker. I løpet av min militære karriere i lengst forgangen tid klarte jeg å ta ett merke. Det var marsjmerket, som er et svært fredelig merke, men ganske slitsomt. Skyttermerket, derimot, som man kan ta delvis liggende, klarte jeg ikke. Kanskje det skyldtes at disiplinen Seks skudd liggende mot løpende ligningsfunksjonær ikke var inkludert. Jeg klarte heller ikke infanteriknappen, men registrerte med tilfredshet at på orienteringsetappen, der jeg brukte kart og kompass og gikk rolig, brukte jeg kortere tid enn flere som bare løp.

֎֎֎

Document 24. juli 2022. Klikk for å lese.

Vv 4: Vegetarisk 1. På Månefestivalen i Fredrikstad var det bare adgang for vegetarianere, forteller Document. Så bloggeren tilhørte ikke målgruppen matmessig, heller. Igjen anbefales blogginnlegget Spiser vi ikke kjøtt, må vi flytte fra august 2018.

֎֎֎

Document 2. desember 2019. Klikk for større bilde.

Vv 5: Vegetarisk 2. Document skrev også om Oslo kommunes planlagte vegetar-julebord. Innlegget ved siden av sto 2. desember 2019, og skulle – ifølge fotnoten under den blå streken – være tilgjengelig for andre enn abonnenter etter 12 timer. Det må være timer på en annen planet, bloggeren fikk i hvert fall ikke lest det.

֎֎֎

Fra Filmavisen 15. august 1963. Klikk for å se klippet (uten lyd).

Vv 6: Rasisme? Det snakkes en del om rasediskriminering og slikt i våre dager, men se (ved siden av) hva bloggeren fant i en utgave av Filmavisen fra 1963: En gjeng hvite menn som jager en neger på Bislett.

.

֎֎֎

Vv 7: «N-ordet» 1. I forrige notis sto et ord som dikterings-appen jeg bruker, ikke ville skrive. Teksten ble slik på skjermen: «En gjeng hvite menn som jager en n**** på Bislett.» Fenomenet er behørig dekket i blogginnlegget Neger før og nå fra mai 2017.

֎֎֎

Vv 8: «N-ordet» 2. I Filmavisen fra 1963 var det også en reportasje om Tanganyikas president Nyerere på statsbesøk i Norge. Det er interessant i dag å høre hvordan Filmavisen på den tiden omtalte et statsoverhode fra Afrika:

Fra Filmavisen 12. september 2022.

֎֎֎

Budstikka 24. juli 2022.

Vv 9: Søvnklatrer? Overskriften ved siden av er fra Budstikka. Det fremgår ikke av reportasjen hvordan den sovende sjåføren kom seg opp i lyktestolpen.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *