Sommer-«kvalitet» i NRK

  • Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.

Det er sommer, og med sommervikarenes inntog er NRK-kvaliteten enda lavere enn resten av året – det var, utrolig nok, mulig!

I tidligere sommersesonger har NRK Alltid Nyheter spart utgifter til sommervikarer ved å sende Nyhetsmorgen i reprise. Det eneste problemet var når sommervikaren glemte dette, og automatikken slo inn og sendte BBC World etter en tids stillhet.

I år sender man, som resten av året(?), utvalgte innslag fra Nyhetsmorgen i gjentatte repriser. Men sommervikaren har ikke fått instruks om å høre på det som blir klippet. Det klippes åpenbart etter innslagets varighet i sekunder, og svært ofte kuttes lyden midt i siste setning, som da Statoil-(Equinor-)sjef Anders Opedal uttalte seg om gode resultater:

Ellers er det interessant å legge merke til hvordan NRK og BBC tekster samme fremmedspråklige innslag. BBC starter originalopptaket og legger oversettelse/kommenta oppå:

NRK sparer (skattebetalernes) penger og bruker en maskin, som ikke alltid er helt oppdatert på hva eller hvem den snakker om:

Men snart er sommerferien slutt, NRKs sommervikarer skal tilbake på (ungdoms?)skolen og NRK-kvaliteten går tilbake til det vanlige «høye» nivået.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *