Virtuell virkelighet 29/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 17. juni 2022.

Vv 1: Hetebølge. Global oppvarming er ikke lenger et problem, bare en utfordring – ifølge Aftenpostens overskrift ved siden av.

.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 18. juli 2022. Klikk for større bilde.

Vv 2: Landbruk. De kaller det værmelding, men bloggeren tror bildet ved siden av viser en søye med to lam. Uansett: Legg merke til hvor bildet er tatt!

.

.

֎֎֎

Vv 3: Sport. I den pågående futtbold-turneringen i England har det norske laget spilt tre kamper og scoret fire mål. Dessverre var alle scoringene i den første kampen, og de norske damene måtte reise hjem før turneringen var slutt. At det ble tap i den siste kampen (som Norge måtte vinne for å gå videre), kom ikke som noen overraskelse på bloggeren etter at han hadde hørt en fremtredende spiller si at laget måtte vise en helt annen ættitjud. Til trøst for de sportsinteresserte kom både Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm til finale i sine respektive disipliner i friidrettsstevnet i den nordamerikanske byen Eugene. Ingebrigtsen fikk til og med medalje.

֎֎֎

Aftenposten 26. juni 2022. Klikk for å lese hele kronikken.

Vv 4: Magnetfelt. Aftenposten hadde siste søndag i juni en interessant kronikk om jordens magnetfelt. Bloggeren, som er mer språknerd enn paleomagnetisme-kyndig, festet seg ved utsagnet ved siden av, og stiller seg tvilende til om det stemmer. Årsgamle steiner må da være nokså sjeldne, og finnes neppe i millioner, slik det påstås.

֎֎֎

Aftenposten 17. juli 2020.

Vv 5: Turistrute? For litt over hundre år siden kunne man sende gods med båt fra Kristiania til Vest-Telemark (i dag kan Telemarksekspressen ta mindre kolli). Telemarkskanalen er fortsatt i drift, kanskje er skipsruten i annonsen en idé som turistrute i dag?

֎֎֎

Vv 6: Grillsesong. Det er sesong for grilling, og de som driver med slikt, kan prøve seg på «spare ribs med fries» – hva nå det er (neppe mye å spare på det). Produktet leveres imidlertid av Gilde, som ingen fornuftige forbrukere kjøper noe fra etter e-colisaken for noen år siden. Sommerkoteletter fra Nordfjord Kjøtt, derimot, anses som ufarlig. Men når kommer vinterkotelettene?

.

.

֎֎֎

Aftenposten 23. mai 2022.

Vv 7: Villsvin. Klippet ved siden av er et par måneder gammelt, men gir en god begrunnelse for villsvinjakt langs svenskegrensen (selv om den omtalte begivenheten skjedde i Polen).

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 8: Navnefeil? Vanligvis skygger bloggeren unna og advarer mot firmaer som ikke praktiserer språklig kvalitetskontroll. Bildet ved siden av viser et unntak, som skyldes det danske firmaets begrunnelse for den åpenbare skrivefeilen i firmanavnet:

  • «Vårt navn er jem & fix, fordi vi som kjede har spart vekk H’en i hjem. Det var faktisk ikke bare h’en som ble kuttet, vi forkortet “hjem og fiks” til jem & fix og sparte dermed hele tre bokstaver. Symbolsk ja, men ganske kjennetegnende for vår grunnfilosofi om å sikre lavpris ved å skjære bort alle overflødige omkostninger.»

֎֎֎

Vv 9: Trådløst. Bloggeren har for tiden til utprøving en dørklokke med kamera, innkjøpt fra firmaet nevnt i forrige notis. Apparatet er trådløst, bl. a. inspirert av tegneserien nedenfor.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *