Virtuell virkelighet 20/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Flaggdager. Denne uken er årets mest hektiske flagguke her på bruket. Mandag (5. juni) var Danmarks nasjonaldag og onsdag (7. juni) var flaggdag for unionsoppløsningen 1905. Egentlig kommer tre nasjonale merkedager på rad: dansk Grundlovsdag (5. juni), svenska flaggans dag (6. juni) og Norges 7. juni. Det er tankevekkende at den siste på en måte markerer Norges farvel til de to første.

֎֎֎

Aftenposten 30. desember 2018.

Vv 2: Dyr. Det skal innrømmes at bloggeren kastet seg over teksten ved siden av fordi han fattet stor interesse for kombinasjonen av overskriften og bildet av en katt (bloggeren er som kjent mentalt allergisk mot slike dyr). Nå viser det seg at teksten handler om mer, deriblant en særegen lus som levde på en rotte med tilholdssted på Christmasøya i Det indiske hav.

.

.

.

֎֎֎

Kjellernedgang etter 2. gangs behandling med Ford Transit. Klikk for større bilde

Vv 3: Glass. I bygningen som for lenge siden huset Brekkes bakeri i Sandvika, holder nå Riis Bilglass til. Firmaet anbefales til og med av sine konkurrenter, noe jeg oppdaget forrige gang(!) jeg var der for å få ny bakrute. For annen gang i år klarte jeg nemlig å flytte utbygget over kjellertrappen på hovedbygningen et par centimeter da jeg rygget inne på gårdsplassen for å snu bilen. Transitens venstre bakrute gikk med i manøveren; en ny hadde de visst allerede på lager hos Riis. Bloggeren støtter det lokale næringsliv!

֎֎֎

Resett 1. mai 2019. Klikk for å lese.

Vv 4: Husmorregler. Mens nettavisen Resett eksisterte, publiserte den en artikkel med en serie regler for en god husmor. Disse gjengis her i PDF-format, slik at bloggens lesere av hunkjønn kan skrive dem ut og henge dem på oppslagstavlen eller feste dem med magnetlås til kjøleskapet. Resett gikk for øvrig konkurs.

֎֎֎

Budstikka 23. april 2017.

Vv 5: Enkelhet. I forlengelsen av forrige notis (Vv 4) synes bloggeren det passer å vise et oppslag fra Budstikka, som er lokalavis bl.a. for Bærum. Utenbygdsboende blogglesere synes vil sikkert gjerne vite hvordan et enkelt utstyrt bærumshjem ser ut innvendig. Legg merke til at det bare ligger én bok på salongbord-hyllen.

֎֎֎

A-magasinet 9. juni 1973. Klikk for å lese.

Vv 6: Navn. Bloggerens etternavn er så enkelt at det er vanskelig, noe han forenkler ved å bokstavere det på engelsk: One Man Army. Bestemmelsene om navn kan være endret siden A-magasinet skrev om det for femti år siden.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 7: Langsetfestivalen 2024. I de to første Langsetfestivalene har temaene vært lokalhistorisk musikk (2022) og ukurante kjøretøyer (2023). Hva blir temaet neste år (dato: 28. mai 2024)? Festivalledelsen (=bloggeren) er åpen for innspill – bruk kommentarfeltet eller send en e-post.

֎֎֎

Vv 8: Luftvern. Ifølge forsvarssjefens faglige råd til regjeringen står det visst ikke så bra til med norsk luftvern. Eller kanskje er det bedre enn han vet, slik tegningen nedenfor kan antyde.

Aftenposten 7. juli 2018.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *