Dagbladet, tidligere kulturavis

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.


Aftenposten 2. juni 2023. Klikk for å lese.

Bernt Hagtvet sier farvel til Dagbladet i et debattinnlegg i Aftenposten. Han mener Dagbladets forfall er et tegn i tiden. Hagtvet er tre måneder eldre enn meg, men jeg sa farvel til Dagbladet før ham.

Siste gang jeg kjøpte Dagbladet var for omtrent 22 1/2 år siden. Da hadde jeg lest avisens reportasje om en utstillingsåpning på min arbeidsplass Sjøfartsmuseet, og fant ut at denne avisen ikke lenger var noe å bruke penger på.

Dagbladet 27. november 1998. Klikk for å lese om åpning av utsstillingen Portugal åpner verden.

Etter litt leting på nettet fant jeg det oppslaget fra 1998 som gjorde at jeg sluttet å lese Dagbladet. Nå har jeg det lest om igjen, og finner ut at jeg gjorde et riktig valg. Reportasjen er resultatet av to dagbladjournalisters arbeid en torsdag ettermiddag og kveld. Det sier vel sitt om avisens prioriteringer, som jeg oppfatter som uforandret i dag.

.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *