Virtuell virkelighet 2/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Document 8. januar 2023.

Vv 1: Feiring. Document-klippet ved siden av forteller om pøbel-opptreden flere steder i forbindelse med nyttårsfeiringen. Bloggens lesere bes merke seg at Vest-Telemark, der bloggeren kastet glans over nyttårsfeiringen, ikke er nevnt i notisen. Så vidt vites var det heller ikke noen innvandrere der, bare innfødte.

֎֎֎

iNyheter 11. januar 2023. Klikk for å lese.

Vv 2: Anonymt. «Denne mannen ble fotgjenger,» forteller iNyheter – med stort bilde. Men i full respekt for retningslinjene i Vær Varsom-plakaten om anonymitet vises bare mannens høyre hånd på bildet.

.

֎֎֎

Budstikka 8. januar 2023.

Vv 3: Bom. Det er 30 år siden en uheldig buss-sjåfør klarte å plassere bussen på tvers av alle tre kjørefeltene på E18 rett nedenfor bloggerens residens. Bussen var sikkert av standard lengde, og Satans Vegvesen hadde sikkert utformet veibredden i samsvar med dette. En interessant forestilling for nabolaget var det i hvert fall, og ingen ble fysisk skadet.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 13. januar 1973. Klikk for å lese.

Vv 4: Parkering. Parkeringshuset i Sandvika ble nesten femti år gammelt. Så ble det revet, og Sandvika sentrum så en stund ut som et øvelsesområde for Vladolf Putlers militære spesialoperasjon i Ukraina. Det skal visst komme boliger, kontorer og butikker i stedet for parkeringshus.

.

֎֎֎

Aftenposten 13. januar 1973.

Vv 5: Utenriks? Bevilgningen i 1973 på 100.000 kroner (klippet ved siden av) tilsvarer omtrent 800.000 i dagens pengeverdi.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 28. desember 2022. Klikk for å lese.

Vv 6: Utenriks. En logisk konklusjon ut fra Aftenpostens lederoverskrift ved siden av er at det i utgangspunktet var feil å gi Iran plass i FNs kvinnekommisjon. Det skal dog bemerkes at det iranske regimet har vist stor handlekraft når det gjelder kvinner. Og nå blir det kanskje plass til Taliban i kommisjonen?

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 13. januar 1973. Klikk for å lese.

Vv 7: OL-sløsing. Det var olympiske leker i München i 1972, og for femti år siden i dag kunne Aftenposten (klippet ved siden av) fortelle at den tyske riksrevisjonen syntes det var blitt sløst med penger til sportsstevnet.

.

֎֎֎

Aftenposten 13. januar 1973. Klikk for å lese.

Vv 8: Sport. I gamle dager – og det er lenge siden! – var tre sportsstevner så behørig dekket i monopolkanalen NRK (den gang lisensfinansiert) at selv en sportsvegrer som bloggeren fikk det med seg. NM på skøyter hadde til felles med de ettefølgende EM og VM at det var nordmenn på de første plassene. NM for femti år siden foregikk – som klippet ved siden av viser – på Notodden, som på den tid ennå ikke hadde noen bluesfestival.

֎֎֎

Vv 9: Revy. Norsk revy fikk to omtaler i Aftenposten i forrige måned, sist under overskriften Humorkrisen er total.

Aftenposten 2. desember 2022. Klikk for å lese.

Aftenposten 5. desember 2022. Klikk for å lese.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *