Papiravis

Forsinkelsesmeldinger fra Aftenposten. Klikk for større tekst.

Aftenposten-abonnementet her har løpt sammenhengende siden det ble opprettet av bloggerens foreldre (i 1948?). Det var sikkert mer krevende (nytale for vanskelig) å levere avisen – til og med to ganger daglig! – rundt midten av forrige århundre. Men det er i nyere tid Aftenposten har begynt å påberope seg «vanskelige kjøreforhold» som årsak til at den forhåndsbetalte avisen uteblir. Forsinkelsesmeldingen sist fredag gjaldt visst hele helgen; det kom i hvert fall ikke noen avis på lørdag, og kjøreforholdene var omtrent uendret.

Søndagavis sluttet Aftenposten med ved årsskiftet (utgitt siden 1990). Der fulgte Aftenposten (omsider) etter bl. a. Dagsavisen, som sluttet med sin søndagsavis i 2007, etter ti år. Det blir spennende å se hvor lenge det varer før Aftenposten følger etter Dagsavisens nyeste «satsning»: tre papirutgaver i uken.

Alle aviser har nå en nettutgave. Der kan man som abonnent også lese eldre utgaver av papirutgaven i det som kalles «arkiv». Slik foregår det på Aftenpostens nettsider (lesbart søkeresultat nedenfor):

Aftenpostens morgenutgave 9. april 1940. Klikk for å lese.
Aftenpostens aftenutgave 9. april 1940. Klikk for å lese.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *