Virtuell virkelighet 18/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Sanggruppen Hummer & Canari på Langset for seks år siden (august 2016) da alle var yngre og vakrere.

Vv 1: Festivaltid. Glem bluesfestivalen på Notodden! Glem jazzfestivalen på Kongsberg eller i Molde! Glem kammermusikkfestivalen i Risør! Årets festival foregår på Langset tirsdag 31. mai fra klokken 19:00. Der kan man høre – og ikke minst se – sanggruppen Hummer & Canari med dens faste akkompagnatør Kåre Beate Empetre. I motsetning til de før nevnte festivaler er det gratis adgang på Langsets festival. Men også den foregår utendørs uten værforbehold.

֎֎֎

NRKs nettsider 3. mai 2022.

Vv 2: NRK 1. Den skattefinansierte mediebedriften NRK overgår seg selv når den presenterer hovedoppslagene i nyhetssendingen den kaller Dagsrevyen.

֎֎֎

Vv 3: NRK 2. Når den skattefinansierte mediebedriften NRK sender TV-radio, blir fremmedspråklig tale tekstet av en talemaskin (bloggeren trodde tidligere at det var sommerjobb for en av de ansattes barn i ungdomsskolealder). Som man kan høre, er det ikke greit å være maskin når teksten handler om den USAnske høyesterettsdommen kalt «Roe v. Wade».

֎֎֎

Vv 4: Frikativer. Forskjellen på den innledende lyden i ordene kjole og skjørt er barnelærdom for de som gamle nok. I dag blir man ansatt i NRK hvis man ikke behersker standarduttale av disse to frikativene. Var det en skiulykke eller en kjiulykke som ble omtalt av Caroline Bergli Tolfsen (oppvokst i nærheten av Skjebergkilen, tror jeg) i NRK Oslo og Viken nylig?

֎֎֎

Vv 5: Alkosport. «Gje ungdommen ei flaska brennevin før idretten tar de,» skrev Per Inge Torkelsen i Den store stygge idrettsboka for 30 år siden. MFK (Molde Fotballsparker-klubb?) går ikke så langt som til brennevin.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 9. mai 1922. Klikk for større tekst.

Vv 6: Moskva. Notisen ved siden av er 100 år gammel, og viser hvordan det kan gå hvis man ikke passer på økonomien. Med tanke på alle sanksjonstiltakene mot Russland p.g.a. Vladolf Putlers krig i Ukraina, kan det fort bli lignende tilstander i dagens Moskva.

.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Resett 2. mai 2022. Klikk for å lese.

Vv 7: Dyreutslipp. I et forsøk på å bidra til til å redusere utslippene av drivhusgasser har Storbritannias tronarving, prins Charles, kommet til å legge seg ut med dyrevernorganisasjoner. Han er dermed nesten på linje med norske grisebønder. Les også dagens blogginnlegg Menneskeskapt.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 4. mai 2022.

Vv 8: Ergonomi. Budstikkas nettavis er enten veldig tidlig ute eller ikke helt oppdatert (mest sannsynlig det siste), når den i begynnelsen av mai bringer en veiledning om hvordan man måker snø uten å få ryggproblemer. Som bildet viser, er løsningen å få tak i en sterk dame.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 1. mai 2022. Klikk for større bilde.

Vv 9: Værstatistikk. Den som velger ut dagens tegneserier i Aftenposten, har ikke fått med seg værstatistikken for april, kanskje heller ikke alle varslene om skogbrannfaren på Østlandet:

.

Aftenposten 30. april 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *