Menneskeskapt?

«Har denne flommen sammenheng med menneskeskapte klimaforandringer?» tror jeg et av spørsmålene var i en BBC-reportasje jeg hørte.

Svært mye tyder på at klimaet er i forandring. På hvilken måte denne forandringen er menneskeskapt, har jeg ennå ikke forstått selv om jeg lenge har forsøkt å finne det ut. Derfor leste jeg grundig Aftenpostens to-siders oppslag for et par uker siden, der en av mellomtitlene var «Hva er vårt ansvar?» Dessverre ga ikke artikkelen noe svar på spørsmålet, bare en rekke beskrivelser av hvordan man måler klimaendring etter Bjørn Samsets nye metode. Hvis noen av bloggens lesere finner ut noe annet etter å ha lest oppslaget, så vennligst meld fra!

For ordens skyld: Jeg påstår ikke at klimaendringer ikke skjer (jfr. første setning i forrige avsnitt), men vil gjerne se en godt begrunnet utredning om hvordan/hvorfor. I lenker fra tidligere blogginnlegg om saken (se liste med lenker til innleggene) finner jeg bare kritiske merknader til «menneskeskapt klima». Det må da ogå finnes en forklaring på det menneskeskapte?


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *