Virtuell virkelighet 15/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Tog? I gamle dager gikk visst 1. mai-toget i Sandvika forbi Langset (på den daværende Drammensveien). I år var det buss for tog.

֎֎֎

Budstikka 2. mai 2023.

Vv 2: Feiring. Oppslutningen om feiringen av 1. mai er ikke like stor som før. Slik virker det i hvert fall på Budstikkas reportasjebilde.

.

.

֎֎֎

iNyheter 1. mai 2023. Klikk for å lese.

Vv 3: Russ. For bare få år siden dro russen til utlandet når de skulle slåss. Nå nøyer de seg med å drive lyd- og dieselforurensning i tettbygde strøk, men legger også slåssingen dit ifølge iNyheter.

֎֎֎

Bilde fra NRK Dagsrevyen-21 2. mai 2023.

Vv 4: Graving. Det skal bygges et minnesenter for hendelsene i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011. Selv om Senterpartiets statsråder trolig har mest erfaring med å grave i jorda, hadde man valgt en Arbeiderpartistatsråd til å grave ut byggegropen. Hun var behørig utrustet med verneutstyr (i motsetning til stortingspresidenten da han hentet juletre til Stortinget – Virtuell virkelighet 49/22, Vv 8). Statsrådens hjelm er sikkert til beskyttelse mot illsinte regjeringskolleger.

֎֎֎

Aftenposten 13. april 2023. Klikk for å lese.

Vv 5: Strid? Forsvaret har kanskje sett hen til Sudan, der det for tiden er skikkelig action innen de væpnede styrker. De siste årene har Brig N. stått alene, men nå vurderes en gjenoppretting av Brig S. Så får vi håpe at brigadesjefene ikke blir altfor uenige.

.

.

.

֎֎֎

Budstikka 24. april 2023.

Vv 6: Korrektur. Avisene sluttet med korrekturlesere for mange år siden. Budstikkas nettavis har foreløpig ikke begynt å lese korrektur, slik lenketeksten ved siden av viser. Det heter ikke «et barnehage», og ett (med to t-er) er et tallord som passer dårlig i lenketeksten.

֎֎֎

iNyhetet 19. februar 2023. Klikk for å lese.

Vv 7: NASA. iNyheter har lest NASA-dokumenter som – i motsetning til mange andre amerikanske dokumenter for tiden – ikke var lekket. Bloggeren ville anbefalt nettavisen å bruke tiden på korrekturlesing av egne dokumenter, f. eks. ingressen i artikkelen om hvordan månen ble skapt.

֎֎֎

Budstikka 2. mai 2023.

Vv 8: Krim. Ungdomskriminalitet var en gang ansett som et problem. Nå er det noe kommunen driver med, om bloggeren forstår Budstikka-klippet ved siden av riktig.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 9: Ekspedisjon. Bloggeren har med sin terrenggående rullator gjort som Nansen og har vært på polferd. Men i motsetning til Nansen (og hans følgesvenn Hjalmar Johansen) nådde bloggeren helt frem (og tilbake, som også Nansen og Johansen gjorde).


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *