Virtuell virkelighet 14/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Festivaldato. 30. – trettiende – mai (tirsdag rett etter pinse, «3. pinsedag»)er den riktige datoen for Langsetfestivalen 2023, så glem den trykkfeildatoen som sto i forrige utgave av bloggen (rettet nå). Klokkeslettet, fra klokken 18, var imidlertid riktig, og det at alle bloggens lesere er velkommen, stemte også.

֎֎֎

Budstikka 20.april 2023. Klikk for større bilde.

Vv 2: Fotomotiv. Uansett dato for Langsetfestivalen (den riktige er 30. mai! – se Vv-1) har pressefotografene allerede begynt å sirkle inn festivalområdet under påskudd av andre motiver, som på bildet ved siden av.

.

֎֎֎

NRK Oslo og Viken 20. april 2023. Klikk for å se innslaget.

Vv 3: Russespesialist. At det er russetid, merker vi som bor langs E-18, der russebussene kjører om natten. Som vanlig er Henrikke Bugdø-Aarseth intervjuet i NRK, og sier at vi må gjøre noe med russefeiringen. Det sa hun i fjor også, og bloggeren har spurt pr. e-post hva hun har gjort, men har ikke fått svar.

֎֎֎

Vv 4: Russernavn. Russerne finner på mye rart. Navnet Medvedev er antakelig noe den russiske etterretningstjenesten (FSB, GRU m.m.m.) har funnet på for å forvirre sine kolleger i vest (se Virtuell virkelighet 12/23, Vv 8). Nå er det ifølge Aftenposten også navnet på en dame.

֎֎֎

Aftenposten 20. april 2023.

Vv 5: Presse. Aftenpostens svar på Virtuell virkelighet, Under streken, leser – ifølge seg selv – Dagbladet slik at vi andre slipper. Vanligvis siteres det bare overskrifter, men i klippet ved siden av går man grundigere til verks og sammenligner med Aftenposten.

֎֎֎

Eides språksjov 22. april. Klikk for å se programmet.

Vv 6: Språksjov. Eides språksjov er tilbake! Under overskriften Respons var programmet sist lørdag innom to emner som denne bloggen har behandlet: Limerick (februar 2017) og språklig jåleri (mange innlegg). Hele programmet bør sees, klikk på bildet ved siden av.

֎֎֎

Hamang-området i Sandvika. Klikk for større bilde.

Vv 7: Røyk. På skiltet til venstre for gangveien (bildet ovenfor) og så langt unna at det ikke er leselig, står det «røyking forbudt». Som man ser, er dette et åpent, offentlig område. Men rett utenfor høyre kant av bildet står en pipe, en rest av Hamang papirfabrikk.

֎֎֎

Vv 8: Messemusikk. Omtrent halvveis mellom påske og pinse kan det vel passe med litt kirkemusikk? Da bloggeren kjøpte sin første – og bærbare – kassettspiller for veeeldig lenge siden, fulgte det med en prøvekassett med bl. a. utdrag fra Misa Criolla av Ariel Ramírez. Her er det søramerikanske rytmer som man vanligvis ikke hører i den norske sta(t)skirken:


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *