Virtuell virkelighet 12/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Båtplass. Sjøfolk og skip råtner i havn, heter det. Men havn må man ha, og nå er en av Langsets båtplasser i Lakseberget småbåthavn ledig for utleie. Bloggen formidler kontakt – send en e-post eller bruk kommentarfeltet.

֎֎֎

Vv 2: Festival. Langsetfestivalen 2023 finner sted tirsdag 30. mai. Den er nærmere omtalt i et eget innlegg i denne utgaven av bloggen.

֎֎֎

Aftenposten 3. april 2023. Klikk for å lese.

Vv 3: Skigåing. Arne Garborgs advarsel mot skigåing er en gjenganger her i bloggen. Heldigvis ser det ut til at de fleste tar advarselen alvorlig, som det fremgår av Aftenposten-oppslaget ved siden av.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 14. april 1916.

Vv 4: Norsk! Selv ski-vegrere som bloggeren vet at Swix er en slags deodorant for (tre)ski. Måten produktnavnet skrives på, kan tyde på utenlandsk opphav. Men – som annonsen ved siden av viser – for 107 år siden gikk det i norskproduserte varer!

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 5: Åtselfugler? Ikke bare ett, men hele to begravelsesbyråer har etablert seg ca. 300 meter fra bloggerens residens. Kan man sammenligne det med gribbene som sirkler rundt et åtsel?

֎֎֎

To statsråder og en u-identifisert ku. Kua foran til venstre, statsrådene til høyre for og rett bak kua.

Vv 6: Landbruk. Nok en gang har Aftenposten avbildet to statsråder på gårdsbesøk. De er kanskje på en slags oppfølging av Grytten-utvalgets rapport?.

.

.

.

֎֎֎

Vv 7: Reprise. Både jul og påske har passert siden bloggeren sist – i all beskjedenhet – minnet om at verdens sentrum er der han til enhver tid befinner seg.

֎֎֎

Aftenposten 4. april 2023. Klikk for å lese.

Vv 8: Forvirring. Bloggeren ble aldri helt sikker på hvem daværende prins Charles hadde vært gift med – var det Diana Ross eller hun andre Dianaen? Nå er det Medvedev-navnet som skaper problemer (utfordringer i nytale). Først var Medvedev russisk president (reserve for Putin en periode). Så var han avhopper til Norge fra den russiske Wagner-gruppen. Og sannelig er han ikke nå også tennisspiller, nr. 4 på ATP-rankingen.

֎֎֎

Aftenposten 5. april 2023. Klikk for å lese.

Vv 9: Utenriks. Til orientering: «Broderfolket» i overskriften ved siden av betyr Sverige. Landet har, som man vet, søkt medlemskap i NATO, men venter fortsatt på full godkjenning, mens Finland allerede har blitt medlem. Prisen som nevnes i overskriften er som kjent tilbakeføring til Norge av Jemtland og Herjedalen.

.

.

.

֎֎֎

Vv 10: Tøffelhelter? Det var særlig de to første ordene («de mennene») i utsagnet nedenfor som fikk meg til å tenke at ikke alle er til å leve i hus med.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *