Virtuell virkelighet 13/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


MunchX holder til i Villa Fredheim, Gamle Drammensvei 196 (ca. 800 m øst for Bærum Rådhus).

Vv 1: Søndagsidé. MunchX har åpnet en ny utstilling med kunstfotograf Ole Marius Jørgensen og Anna Helene Munch (1838-1916), den siste med bl.a. et lite maleri av Langset (bloggerens ringe bolig) slik hun så hovedbygningen i 1916. MunchX er åpent på søndager fra 12 til 15 (undersøk for sikkerhets skyld dagsaktuelle åpningstider på galleriets nettside), og et galleribesøk kan gjerne kombineres med turen som er beskrevet i blogginnlegget MunchX er her, gå og se!

֎֎֎

En gang var det is på Sandviksbukta (bildet er fra 1970-tallet).

Vv 2: Isfritt. Etter bloggerens observasjoner var Sandviksbukta isfri 29 mars. Datoen er innført i bloggerens isfri-logg, som kan erholdes på anmodning.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Ingen spøk. Som nevnt i innlegget NB! 1. april! har denne bloggen ikke noen aprilspøk. Til gjengjeld bringes her en historie som viser hvorfor man ikke skal narre små barn. Historien er selvsagt sann, og skriver seg fra juletiden, nærmere bestemt juledags morgen. Den tre år gamle datteren var utrøstelig og bare gråt og gråt. Til slutt fikk foreldrene roet henne ned såpass at hun fikk fortalt om årsaken til fortvilelsen. Hun hadde åpnet klesskapet i gangen, og « …det er noen som har flådd julenissen!».

֎֎֎

Videreutvikling av Vladolf Putlers Z-symbol.

Vv 4: Z. Det verserer mange teorier om hva tegnet «Z» på russiske militære kjøretøy m.m. i Ukraina skal symbolisere. Trolig er Z-tegnet bare begynnelsen, og Vladolf Putler har allerede tenkt ut videreutviklingen, som er vist ved siden av. Senere kan det bli justeringer i form av at buede linjer og spisse vinkler rettes opp, og symbolet kan få litt andre farger.

֎֎֎

Vv 5: Andre? Journalister i flere medier har åpenbart tro på oppstandelse (det er jo snart påske), siden ordet «andre» stadig dukker opp i forbindelse med skadede i ulykker der det også er omkomne. Man ønsker vel for sikkerhets skyld å presisere at det ikke er de drepte som er tatt under behandling for skader. Eksempelet ved siden av er fra Aftenposten.

֎֎֎

NRK Oslo og Viken 29. mars 2022. Klikk for å se innslaget.

Vv 6: Skjebergkilen. Bloggeren er så gammel at han irriterer seg over voksne folk som ikke har lært seg å snakke rent, men sier «skjøtt», «sjino» og «skjole». I NRK Oslo og Viken sist tirsdag kom en ny variant. Programvert Rahand Bazaz kunne melde om en hvalross, et sjøpattedyr, som var observert i Skjebergkilen.

֎֎֎

NRK Oslo og Viken 29. mars 2022. Meteorologen sto ved det han kalte blåveis. Men det ligner da veldig på russeblåstjerne!? Klikk for å se klippet.

Vv 7: Botanikk. Tidligere har bloggen avslørt at Bente Wahl bestemmer nedbøren. Hva Rafael Escobar Løvdahl får lov til å bestemme, er ennå ikke klart. Men han bør kanskje holde seg til meteorologi, ikke la seg lokke til botaniske oppgaver.

֎֎֎

Aftenposten 1. april 1922. Klikk for å lese avissiden.

Vv 8: Ekstrautstyr. Annonsen ved siden av sto i Aftenposten 1. april, og prisene kan se ut som aprilsnarr. En bedre forklaring på prisene er nok at annonsen er hundre år gammel. Ellers kunne man for alle personbilmodellene i annonsen – mot et lite tillegg – få selvstarter.

֎֎֎

Vv 9: Bloggerhets. Nå har Aftenposten begynt å hetse bloggere på tegneserieplass. Avisen merker nok konkurransen fra oss. Vi skal svare med passende midler.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *