Russetiden er nær!

Det er mindre enn én måned til årets russetid begynner (her i området skjer det visst 27. april). Etter to fredelige år med Covid-restriksjoner må vi derfor belage oss på en drøy måned (i beste fall) med russebråk, som det så pent kalles (lydterror er en mer presis betegnelse).

Klikk på bildet for å se NRK-reportasjen.

I et innslag i NRK Oslo og Viken for en tid siden prøvde Frida Emilie Bjørkøyli, russepresident ved Eiker videregående skole, å forklare hvorfor vi må belage oss på mye bråk, og ba om forståelse(!) for russen fordi det har vært tre «kjipe» år på videregående (for ordens skyld: innslaget ble sendt før det russiske angrepet på Ukraina). I innslaget var også politiet intervjuet og ga uttrykk for bekymring før årets russetid. Selv er jeg bekymret for at debattinnlegget som sto i Aftenposten for fem år siden, Når russen ødelegger andres nattesøvn, er en beskrivelse av det vi kan bli utsatt for også i år.

I forbindelse med blogginnlegg før «corona-freden» om russens lydterror fikk jeg trusselbrev, men mener fortsatt at vi må forsvare oss, og forsvaret må forberedes i tide. Derfor gjentas min idé sist i innlegget Tiltak mot støy fra 2018-russen om systematisk overvåking av lydterroristene. Frivillige voksne kan melde seg til bloggens e-postadresse torgeirs-tanker@skoletjenesten.no

– – – – – – – – –

Prøv et søk i gamle utgaver av bloggen (2021 og eldre) på russ! For å søke: Klikk på Tidligere utgaver på menylinjen øverst, deretter på forstørrelsesglass-symbolet øverst til høyre på siden som åpner seg. Skriv russ i søkefeltet og trykk <Enter>.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *