Virtuell virkelighet 10/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Fotball. Kvinnelandslagets lille solstråle, den nesten alltid smilende Caroline Graham Hansen, har meldt forfall til sin første kamp etter et langt fravær. Ifølge det til Ingunn Solheim sa i NRK Alltid Nyheter har fotballsparkerinnen også pådratt seg en skade fordi hun har hamstret (Solheim sa ikke hva som ble hamstret).

֎֎֎

Vv 2: Radio. NRK Alltid Nyheter bruker maskinoversettelse av utenlandsk tekst, også svensk. Maskinen oversetter all skjermtekst, høres det ut som:

֎֎֎

Document 1. april 2023. Klikk for å lese.

Vv 3: Utenriks. Guttene i Taliban-klubben som var på Oslo-tur i fjor, er ulydige. Ifølge Document hører de ikke på beskjeder fra utenriksminister Huttifeldt. Da får de nok dask på lanken.

.

.

֎֎֎

Vv 4: Treffsikkert. De som eventuelt har bekymret seg over Nord-Koreas militære evne, kan ta det med ro. I en prøveskyting av raketter nylig klarte man nemlig å treffe havet!

NRK Alltid Nyheter 27. mars 2023.

֎֎֎

iNyheter 29. mars 2023.

Vv 5: Religion. Vebjørn Selbekk ble en omstridt person under karikaturstriden i 2006, da han gjenga Muhammed-karikaturene i tidsskriftet Magazinet, som han da var redaktør for. Nå er han sjefredaktør i avisen Dagen, og utfordrer igjen – ifølge iNyheter – muslingene med en spissformulering om deres religionsstifter.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 29. mars 2023. Klikk for større bilde.

Vv 6: Forsker. Sverre Diesen var forsvarssjef til 1. oktober 2009. Han er fortsatt tilknyttet Forsvaret, men nå forsker han – ifølge NRK Dagsrevyen, som har gitt ham tittelen sjefsforsker. Sjefene er nok beroliget av at det er en tidligere sjef som forsker på dem.

֎֎֎

Vv 7: Fremmedspråk-1. Russisk språk står ikke høyt i kurs for tiden, men Aftenposten prøver seg. Overskriftsavdelingen der har gått «bånnski»-kurs:

Aftenposten 3. april 2023.

֎֎֎

Vv 8: Fremmedspråk-2. Tornadoer i USA medførte nylig store skader. En av skadevirkningene var – ifølge en anonym reporter i NRK Alltid Nyheter – flippede biler. Nei, det er ikke lett å oversette fra engelsk.

NRK Alltid Nyheter 3. april 2023.

֎֎֎

Vv 9: Valuta. Bloggeren aner en sammenheng mellom overskrifttene lengst til venstre og lengst til høyre på bildet nedenfor (fra iNyheter).

iNyheter 1. april 2023.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *