Tilbakeblikk 07.04.23

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .


Kadettangen kjernekraftverk (27.01.23)

Norsk kjernekraft AS satser på små modulære reaktorer (SMR). I hvilken grad dette er en fornybar kraftkilde, hersker det sikkert forskjellige meninger om. Uansett har Norsk kjernekraft AS søkt medlemskap i organisasjonen fornybar Norge, som jeg gikk hittil har oppfattet som en slags motstander av det potensielle nye medlemmet.


Minoriteters rettigheter (17.03.2023)

Etter samedamenes aksjon i februar har det pågått en diskusjon i Aftenposten om begrepet urfolk og hvem som kan kalle seg det (Innlegg av bl. a. Ole Jørgen Benedictow og Emil Mård Vaadal Eliasson/Mikkel Berg-Nordlie). Men før den nevnte aksjonen begynte en rettssak i Karasjok om eiendomsretten til grunn i kommunen.


Alternativ til gisselaksjon (streik) (11.06.21)

Aftenposten 30. mars 2023.

Norges offisers- og spesialistforbund (NOF) og befalets fellesorganisasjon (BFO) har fulgt anvisningen på sivilisert lønnskamp fra innlegget det er lenket til ovenfor. Resultatet var en etterbetaling som for enkelte utgjorde en kvart million kroner.

.

.

.

.

.


Norske ord med engelsk betydning (04.11.17)

Frankrike har en språklov som favoriserer fransk, og nå følger Italia etter med en lov som vil forby engelsk – i hvert fall i offentlige dokumenter. Norge har også en språklov, som kanskje kan forsterkes for å motvirke den åpenbare anglifiseringen av norsk språk.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *